Всі люди дуже люблять соковиту і солодку ягоду - полуницю. А що ж із неї можна приготувати на зиму? Крім різних компотів, варення , десертів, з цієї ягоди можна зробити домашній алкогольний і в міру міцний напій на весь рік. Особливо добре вино з полуниці поєднується з бісквітами. Зберігати його краще всього в погребі чи холодильнику, а подавати до шоколадним цукеркам або десертів. Давайте розглянемо з вами як же поставити вино з полуниці.
Рецепт вина з полуниці
Інгредієнти: свіжа полуниця - 4 кг; цукровий пісок - 2 кг; кип'ячена вода - 4 л. Приготування Давайте розберемося, як зробити вино з полуниці. Отже, беремо свіжі ягоди полуниці, гарненько промиваємо їх. Заздалегідь стерилізуємо банку з невеликим стандартним горлечком, потім засипаємо її на половину обсягу полуницею і додаємо цукровий пісок. Заливаємо все кип'яченою водою нижче краї банки, де на 5 див. Закриваємо ємність спеціальною кришкою для вистойки вина і в отвір у кришці заливаємо всю іншу воду. Коли рідина почне вирувати, значить, ви все зробили правильно і процес бродіння пішов, тобто вино «заграло». Ставимо банку на сонці. Десь через 20 днів, коли вино перестане булькати і освітлиться, відкриваємо кришку і проціджуємо напій через сито. Додаємо 1 склянку цукру і знову щільно закриваємо вино кришкою. Через 2 тижні воно перестає грати і стане світліше. Ще раз проціджують, не перемішуючи осаду, і закріплюємо напій з розрахунку 2 столові ложки горілки на півлітра вина. Зберігаємо домашнє вино з полуниці в прохолодному темному місці, але краще всього в холодильнику.
Рецепт домашнього вина з полуниці
Інгредієнти: полуниця - 1 кг; цукор - 1 кг; кип'ячена вода - 05 л; горілка - 05 л. Приготування Ще один простий спосіб, як приготувати вино з полуниці. У ягід видаляємо плодоніжки, викладаємо їх в глибокий посуд, кілька раз промиваємо, обсушуємо паперовим рушником. Потім, ягоди подрібнюємо у блендері, або перетираємо разом з цукром через сито. Перекладаємо масу у велику ємність, краще всього з широкою шийкою, заливаємо гарячою кип'яченою водою і залишаємо в теплому місці. Через 5 днів знімаємо з заграв полуниці утворилася пінку. Рідину проціджують через дрібне сито або паперові фільтри. У проціджене вино обережно вливаємо горілку, добре збовтуємо, розливаємо по чистим пляшках і ставимо в холодне місце. Приблизно через 2 дні вино повністю готове до вживання.