Домашнє вино з смородини - прекрасний вітамінний напій, підвищує імунітет і оберігає нас від зиязиках застуд. І погодьтеся, що саме взимку приємніше всього ковтнути трохи ароматного смородинового вина і згадати про минуле літо! Таке вино можна придбати в будь-якому супермаркеті, але краще його зробити самим в домашніх умовах. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування вина з смородини.
Рецепт вина з червоної смородини
Інгредієнти: червона смородина - 5 кг; цукровий пісок - 2 кг; вода кип'ячена - 6 л. Приготування Для приготування саморобного вина з смородини, ягоди перебираємо від гілочок, перебираємо і ретельно промиваємо кип'яченою охолодженою водою. Перекладаємо їх у глибоку ємність і раздавливаем товкачиком. Далі готуємо цукровий сироп: в окрему посудину наливаємо воду і насипаємо цукор. Пам'ятайте, що саме від того, скільки ви покладете цукру, залежить, яке саме вийде в результаті вино - сухе або напівсолодке. Ставимо сироп на слабенький вогонь і варимо до повного розчинення цукру постійно помішуючи. Потім охолоджуємо до температури 22 градуси і заливаємо їм червону смородину. Ставимо ємність для бродіння в темне місце приблизно на 5 днів, після чого проціджуємо напій через марлю і отфильтровиваем через вату. Готове вино розливаємо в заздалегідь приготовлені пляшки і закорковуємо пробками, промитими у вині.
Рецепт вина з смородини, чорноплідної горобини
Інгредієнти: чорна смородина - 5 кг; червона смородина - 3 кг; малина - 1 кг; чорноплідна горобина - 5 кг; темний виноград - 5 кг; немитий родзинки - 500 г; цукровий пісок - 5 кг. Приготування Беремо 20-літрову сулію і наповнюємо її ягодами: чорною смородиною, малиною і червоною смородиною. Потім додаємо туди ж чорноплідну горобину і темний немитий виноград. Цукор, приблизно 3 кг, розвести кип'яченою водою і заливаємо сироп в ємність з ягодами так, щоб вони були повністю покриті. Потім бутель добре закорковуємо спеціальною пробкою з трубкою, кінець якої опускають у банку з чистою водою і залишаємо так на 2 місяці. По закінченні часу, рідину обережно зливаємо, проціджуємо і додаємо в неї немитий родзинки. Тепер розводимо водою залишився цукор, перемішуємо і заливаємо ягідний настій і цукровий сироп у чисту суху пляшку. Закорковуємо її, і приблизно через 15 місяці насолоджуємося запашним і приємним смаком вина з смородини без дріжджів!
Домашнє кріплене вино з смородини
Інгредієнти: смородина - 1 кг; горілка - 1 л; цукровий пісок - 1 ст. Приготування Ягоди ретельно розминаємо, заливаємо горілкою і ставимо на 10 днів у темне місце. Потім проціджуємо через марлю, додаємо цукор, розмішуємо і трохи підігріваємо вино на невеликому вогні. Як тільки цукор повністю розчиниться, розливаємо напій по пляшках, закорковуємо і зберігаємо в холодильнику або льосі.
Рецепт домашнього вина з смородини
Інгредієнти: смородина - 3 кг; цукровий пісок - 1 кг; яблука - 2 кг; спирт - 300 мл Приготування Отже, для приготування домашнього вина з смородини, ягоди гарненько миємо, перебираємо, кладемо в скляний посуд, мнемо і засипаємо цукром. Залишаємо для виділення соку в теплому місці приблизно на 2 дні. Потім видавлюємо сік з свіжих яблук і додаємо його до утворився соку чорної смородини . Отриману суміш наполягаємо протягом 5 діб у закритій посудині, потім пресуємо, додаємо за смаком цукор і вливаємо спирт. Після цього суміш залишаємо ще на 7 днів. В результаті у нас вийшло даний домашні вино з чорної смородини.