Малинове вино дуже популярно в нашій країні, а приготоване самостійно в домашніх умовах, воно до того ж володіє дивовижним ароматом і чудовим ні з чим незрівнянним смаком. Для його виготовлення використовують злегка перестиглі ягоди малини або старе малинове варення . Давайте розглянемо з вами прості рецепти приготування малинового вина і порадуємо гостей гарним і до того ж натуральним алкогольним напоєм.
Рецепт малинового вина
Інгредієнти: малина - 5 кг; вода кип'ячена - 5 л; цукровий пісок - 5 кг. Приготування Ягоди малини перебираємо і гарненько подрібнюємо, використовуючи блендер або соковижималку. У глибокому посуді нагріваємо воду, всипаємо цукор, а потім остуджуємо суміш приблизно до 20 градусів. Далі переливаємо приготований сироп в ємність з соком і гарненько перемішуємо. Залишаємо отриману суміш на 5 днів для бродіння при температурі близько 25 градусів. Після закінчення процесу бродіння проціджуємо вино і розливаємо в чисті пляшки, які закорковуємо пробками, просоченими в малиновому вини. Зберігаємо приготований напій у горизонтальному положенні в сухому і прохолодному місці.
Рецепт вина з малинового варення
Інгредієнти: кип'ячена вода - 25 л; варення малинове - 1 л; родзинки - 150 р. Приготування Теплу кип'ячену воду змішуємо з малиновим варенням. Потім кладемо немитий родзинки і гарненько все перемішуємо. Заливаємо суміш в бутель і зверху, на шийку, натягуємо гумову медичну рукавичку. Ставимо вино приблизно на 1 місяць у темне місце. Як тільки бродіння закінчиться, обережно зливаємо вино в іншу пляшку, щільно закриваємо її і даємо напою настоятися протягом 3 днів. Після цього розливаємо вино в чисті ємності, намагаючись не торкнутися осад.
Рецепт домашнього малинового вина
Інгредієнти: малина - 5 кг; цукровий пісок - 300 г; вода кип'ячена - 2 л; спирт - 300 мл; дріжджова закваска. Приготування Ягоди малини не промиваючи, віджимаємо, додаємо половину порції води і засипаємо цукром. До вичавок додаємо решту воду, даємо суміші настоятися приблизно 6 годин і знову отпрессовиваем. Отриманий сік змішуємо з раніше віджатим, кладемо закваску із дріжджів і ставимо в тепле місце на бродіння. Через 10 днів проціджуємо напій, додаємо цукор за смаком і знову ставимо бродити. Після закінчення процесу додаємо спирт, розливаємо по пляшках і закриваємо.
Простий рецепт малинового вина
Інгредієнти: малина - 3 кг; цукор - 500 г; вода - 1 л; дріжджі - 10 г; горілка - 100 мл Приготування Стиглі ягоди малини обробляємо від листочків, кладемо в каструлю і розминаємо до виділення соку. Потім проціджуємо масу і кип'ятимо сік на слабенькому вогні. Далі поступово всипаємо цукор, постійно заважаючи і знімаючи утворилася пінку. Коли рідина відстоїться і охолоне, акуратно перелити її в барило, додаємо дріжджі і поставити для бродіння, доливаючи через тиждень горілку. Вино має настоятися в холодному місці протягом півроку.
Домашнє солодке малинове вино
Інгредієнти: малина - 10 кг; цукровий пісок - 3 кг; кип'ячена вода - 3 л; горілка - 1 л. Приготування Стиглі ягоди кладемо в емальований посуд і добре розминаємо до утворення соку. Потім кладемо приблизно 2 кг цукру, заливаємо все водою і ставимо в тепле місце на 10 днів. Після закінчення бродіння вливаємо горілку, перемішуємо вино і витримуємо його ще протягом 5 діб. Потім напій отфильтровиваем, додаємо решту цукру і розливаємо в пляшки. Готове домашнє вино має насичений малиновий колір, аромат свіжих ягід і приємну кислинку.