Зловживати спиртним, звичайно, не варто. Але ж ми про це не говоримо. Алкоголь не принесе шкоди, якщо його вживати потроху і не часто. І важливо, щоб при цьому спиртні напої були високої якості. Зараз ми вам розповімо, як приготувати самогон з варення. По-перше, ви отримаєте екологічно чистий продукт, без яких би то не було шкідливих домішок і добавок. А по-друге, ви ще й забродившее варення прилаштуєте. Адже в їжу вживати його вже не можна, а от для браги такий продукт підійде як не можна до речі. Кілька цікавих рецептів приготування самогону з варення чекають вас нижче.
Як зробити самогон з варення?
Інгредієнти: забродившее (кисле) варення - 6 л; дріжджі - 300 г; цукор - 3 кг; тепла вода - 30 л. Приготування У велику емальовану ємність наливаємо підігріту воду, туди ж висипаємо цукор і перемішуємо до його розчинення. Після цього виливаємо варення і знову розмішуємо. Тепер в окремому посуді розвести теплою водою дріжджі і також виливаємо отриману суміш до решти інгредієнтів. Знову все перемішуємо. Залишаємо брагу з варення приблизно на 10 днів. Обов'язково, щоб каструля стояла в теплому місці, до того ж її ще додатково потрібно вкрити ковдрою або чимось теплим. Важливий нюанс: брага має перебродити повністю, інакше не вийде гарного спиртного напою. А готовність можна перевірити такими способами:
запалений сірник тримаємо над брагою, якщо вона горить, значить, готово. Якщо ж гасне, брага ще не перебродила остаточно; пробуємо суміш на смак - якщо вона сладковата, значить, ще не готова. Смак повинен стати гіркуватим. Після того, як ми впевнилися в повній готовності браги, акуратно перелити її в ємність самогонного апарату і починаємо процес перегонки.
Самогон з варення без цукру
Інгредієнти: забродившее варення - 6 л; дріжджі - 300 г; вода - 30 л. Приготування Нагріваємо воду, додаємо в неї забродившее варення. Розводимо дріжджі в 400 мл теплої води і вливаємо отриману масу в ємність з варенням. Все добре перемішуємо і знімаємо закваску в тепле місце днів на 5. Після цього переганяємо брагу звичайним способом. У результаті повинно вийти близько 6 літрів самогону. Такий продукт відмінно підходить для подальшого виробництва настойок, наливок і лікерів.
Зверніть увагу, що при додаванні цукру в розрахунку 1 кг цукру на 2 л варення вихід самогону буде більше на 30 %.
Деякі фахівці готують самогон з варення без дріжджів. Але це ризиковане заняття, так як бродіння, яке дає кисле варення, може бути мало. В такому випадку сировина буде безнадійно зіпсовано, а ви не отримаєте самогону.
Як поставити самогон на варення?
Інгредієнти: забродившее варення - 1 л; пиво - 200 г; цукор - 200 г; кип'ячена вода - 45 л. Приготування Варення поміщаємо в 6-літровий бутель, додаємо цукор, пиво і охолоджену кип'ячену воду. Горлечко ємності прикривають марлею і відправляємо брагу тижня на півтори в тепле місце. Після цього самогон можна переганяти.
До речі, брага для самогону добре виходить з будь-якого варення. Підійде і яблучне, вишневе, та полуничне, і малинове і будь-яке інше. Є тільки основний критерій вибору - вміст цукру в ньому має бути максимально високою. Також зовсім необов'язково брати варення з однакових ягід або фруктів. Сміливо можна змішувати різні види варення.
Додатково в готовий продукт для аромату можна додати трохи ванілі або лимонні скоринки.
Отже, ми вам розповіли рецепти і секрети приготування самогону з варення. Сподіваємося, що у вас вийде чудовий напій.