У хорошої господині нічого не пропадає даремно, навіть забродившее варення, або компот знайдуть своє застосування, послуживши основою для домашнього вина.
Перетворення домашньої заготовки алкогольний напій - це не лише ще один засіб засіб заощадити на купівлі вина, але і прекрасне застосування зіпсованої консервації.
Про те, як приготувати домашнє вино з компоту, ми поговоримо в цій статті.
Вино з вишневого компоту
Ароматне вишневе вино можна зробити і не в сезон, для цього буде потрібно лише кілька банок компоту.
Інгредієнти: компот - 6 л; цукор - 400 г; родзинки - жменя. Приготування Якщо для приготування вина ви використовуйте свіжий компот, то перед тим, як приступити до готування, злийте все вино в одну ємність і дайте постояти в теплі пару днів.
Заграв компот змішуємо з цукром і немитою родзинками: перший послужить їжею для дріжджів, розташованих на поверхні висушених ягід винограду.
На шийку ємності з компотом надягаємо гумову рукавичку і залишаємо напій до моменту закінчення бродіння. Проціджуємо молоде вино і розливаємо його по пляшках. Даємо настоятися протягом 3-4 місяців, після чого вишневе вино готове до вживання.
Вино з абрикосового компоту
Інгредієнти: абрикосовий компот - 3 л; малина - 100 г; цукор - 50 г; мед. Приготування Немитий малину розтираємо з цукром, додаємо трохи води і залишаємо кваситься на 4 дні. По закінченню часу, додаємо малинову закваску до абрикосовому компоту , який попередньо можна підсолодити з розрахунку 200 г цукру на 3 л компоту, розмішуємо і залишаємо бродити на 7-10 днів. Через тиждень рідину проціджують і розливаємо по чистим пляшках, додаємо трохи меду для смаку і залишаємо настоюватися протягом ще 15-2 місяців. Молоде вино
знову проціджуємо, розливаємо і залишаємо ще на місяць.
Вино з кислого полуничного компоту
Інгредієнти: скислий полуничний компот - 3 л; мед - 250 - 300 г; рис - 1 ч. ложка. Приготування У ємність для бродіння наливаємо кислий компот, додаємо мед і трохи рису. Зерна рису в даному випадку будуть виконувати роль джерела бродильних мікроорганізмів, як родзинки, або ягоди малини. Ємність закриваємо водяним затвором, або надягаємо на шийку рукавичку. Залишаємо заготовку на 4 дні, поки процес бродіння не завершитися. Потім проціджуємо молоде вино через марлю, розливаємо по чистим пляшках і залишаємо дозрівати 15-2 місяці, після чого можна знімати пробу.