Щоб побалувати себе і друзів смачним алкогольним напоєм, необов'язково йти в бар або кафе. Зараз ми вам розповімо, як приготувати молочний лікер в домашніх умовах.
Рецепт молочного лікеру
Інгредієнти: молоко - 600 мл; цукор - 400 г; коньяк - 500 мл; лимон - 1 шт. 4 ванільний цукор - 1 пакетик. Приготування В банку ємністю 2 літри вливаємо молоко, коньяк, висипаємо цукор і ванільний цукор. Лимон разом з цедрою нарізаємо часточками і також відправляємо в банку з молочною сумішшю. Банку закрити кришкою і у темному місці витримуємо лікер не менше 11 днів при кімнатній температурі. Бажано 2 рази на добу майбутній лікер струшувати. По закінченню цього часу проціджуємо лікер через марлю. Тепер лікер перелити в пляшку і витримуємо ще близько доби. Домашній молочний лікер готовий, можна дегустувати!
Яєчно-молочний Лікер
Інгредієнти: молоко - 500 мл; жовтки курячих яєць - 10 шт.; цукрова пудра - 25 склянки; горілка - 250 мл Приготування Молоко збиваємо з цукровою пудрою і доводимо отриману суміш до кипіння. Після того, як вона охолоне, додаємо жовтки і розмішуємо. Отриману суміш проціджують через дрібне сито або марлю. Тепер вливаємо горілку і знову розмішуємо. Такий лікер бажано настояти не менше доби в прохолодному місці.
Кавово-молочний лікер
Інгредієнти: згущене молоко - 200 г; горілка - 250 мл; кип'ячена вода - 500 мл; розчинна кава - 3 ч. ложки; ванілін - 2 р. Приготування У кип'ячену воду додаємо згущене молоко і розмішуємо, потім додаємо кава і ванілін, ще раз перемішуємо і доводимо отриману суміш до кипіння. Після цього залишаємо остигати, додаємо горілку і прибираємо в холодильник настоюватися годин на 12. Смачний лікер готовий. За смаком він дуже нагадує відомий лікер промислового виробництва «Бейліз» .
А тепер ми розповімо, з чим пити молочний лікер. У такий лікер перед вживанням можна додати трохи льоду. Також молочні лікери прийнято подавати з десертами, зокрема з фруктами. А іноді до них подають морозиво. Загалом, справа смаку.