Сьогодні розповімо вам, як приготувати персиковий лікер будинку, адже лікер, та ще з персиків - це смачний, ніжний напій. Його по праву можна назвати жіночим лікером.
Персиковий лікер
Інгредієнти: персики - 4 шт.; абрикосові кісточки - 15 шт.; горілка - 05 л; цукор - 200 г; вода - 250 мл; окріп - на розсуд. Приготування Для початку беремо персики, моєму і заливаємо окропом. Даємо постояти близько п'яти хвилин, щоб було легко відокремлювати шкірку. Поки персики стоять у воді з абрикосових кісточок слід дістати серцевину і так само залити окропом на кілька хвилин. Персики дістаємо і знімаємо шкірку, потім ріжемо навпіл, витягаємо кісточку і нарізаємо часточками так, щоб вони легко проходили в літрову банку. Як тільки впоралися з очищенням персиків - складаємо їх у банку. Абрикосову серцевину очищаємо від коричневої оболонки і закладаємо до персикам. Так само чинимо і з витягнутими персиковими кісточками.
Інгредієнти заливаємо горілкою, закриваємо і даємо настоятися два-три тижні в якомусь темному місці. З води і цукру готуємо цукровий сироп, остуджуємо. Персиковий настій потрібно як слід процідити через марлю, а потім додати до нього сироп. Перемішуємо і залишаємо «доходити» ще на тиждень. Персиковий лікер в домашніх умовах виходить трохи тягучим з чітким присмаком мигдалю, який дають абрикосові кісточки.
Лікер з персиків
Інгредієнти: персики - 15 кг; персикові кісточки - 800 г; дріжджі виноградні - 8 л; цукор; горілка. Приготування Персикові кісточки повинні бути меление. Тобто беремо 800 грам саме подрібнених кісточок, додаємо в виноградні дріжджі і переганяємо з допомогою апарату. Вийде якась кількість спирту, яка розбавляємо один до одного з горілкою. Тепер прийшов час самих персиків. Їх потрібно як слід подрібнити і цю масу залити отриманою сумішшю спирту і горілки. Залишити настоюватися 10 днів, а потім ще разок переганяємо через апарат. Персиковий лікер слід наситити цукром. Для цього на кожен літр перегнанной маси всипаємо 300-400 грамів цукру. Дуже добре перемішуємо і проціджують через дрібне сито або марлю.
Крем-лікер з персиком
Інгредієнти: горілка - 60 мл; віскі - 115 мл; персики - 2 шт.; згущене молоко - 100 г; молоко концентроване - 100 г; молоко коров'яче - 60 мл Приготування Даний рецепт лікеру з персиків дуже простий і швидкий у виконанні. Персики потрібно звільнити від кісточки і шкірки, дрібно порізати і перемолоти блендером в пюре. Потім заливаємо спиртні складові і продовжуємо збивати. В кінці виливаємо різні види молока і як слід збиваємо (але на невеликій швидкості) близько хвилини. Чудовий персиковий лікер готовий. На смак він дуже ніжний і м'який, схожий на молочний коктейль з персиковим лікером.
Любителям ягідних і фруктових напоїв неодмінно припадуть до смаку апельсиновий і малиновий лікери , які чудово підійдуть для дружньої вечірки.