Вернуться назад Распечатать

Яблучний лікер в домашніх умовах

Яблучний лікер в домашніх умовах
Яблучний лікер - це алкогольний напій, зроблений з свіжого яблучного соку. Його часто використовують на кухні для приготування коктейлів з лікером , смаженого м'яса, соуси, легкого десерту і т. д. Давайте дізнаємося з вами як же приготувати яблучний лікер в домашніх умовах.

Рецепт яблучного лікеру


Інгредієнти:

  • яблука - 2 кг;

  • горілка - 1 л.


  • Для сиропу:

  • вода - 150 мл;

  • цукровий пісок - 200 р.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати яблучний лікер. Фрукти ретельно миємо й нарізаємо на дрібні шматочки, або подрібнюємо блендером, так щоб шматочки вийшли розміром з родзинку. Після цього перекладаємо їх у чисту трилітрову банку і заливаємо горілкою. Закрити ємність кришкою і залишаємо на 4 тижні в прохолодному, але не сильно холодному місці. Напій буде готовий тоді, коли всі яблука піднімуться на поверхню, і рідина стане бурштинового кольору. Готовий лікер ретельно отфильтровиваем, і виймаємо яблука. Окремо варимо солодкий сироп з цукру і води, а потім змішуємо з вичавленим лікером. Розливаємо напій по пляшках і щільно закриваємо. Подаємо лікер або сам по собі, або в якості добавки в каву.

    Яблучний лікер в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • яблучний сік - 1 л;

  • кип'ячена вода - 3 л;

  • спирт - 750 мл;

  • кориця - 7 паличок;

  • Яблучний лікер в домашніх умовах

  • цукровий пісок - 1 кг;

  • лимон для прикраси;

  • коричневий цукор - 1 кг.


  • Приготування
    Рецепт приготування яблучного лікеру дуже простий. Змішуємо у великій каструлі яблучний сік, корицю, воду і цукор. Все це ставимо на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Кип'ятимо масу при закритій кришці протягом 45 хвилин. Потім знімаємо з плити і залишаємо остигати приблизно на 15 хвилин. В самому кінці вливаємо спирт і ретельно перемішуємо. Ось і все, яблучний лікер готовий. Перед подачею, розливаємо напій по келихах, кладемо кілька кубиків льоду і часточку лимона.