Яблучний лікер - це алкогольний напій, зроблений з свіжого яблучного соку. Його часто використовують на кухні для приготування коктейлів з лікером , смаженого м'яса, соуси, легкого десерту і т. д. Давайте дізнаємося з вами як же приготувати яблучний лікер в домашніх умовах.
Рецепт яблучного лікеру
Інгредієнти: яблука - 2 кг; горілка - 1 л. Для сиропу:
вода - 150 мл; цукровий пісок - 200 р. Приготування Давайте розберемося, як приготувати яблучний лікер. Фрукти ретельно миємо й нарізаємо на дрібні шматочки, або подрібнюємо блендером, так щоб шматочки вийшли розміром з родзинку. Після цього перекладаємо їх у чисту трилітрову банку і заливаємо горілкою. Закрити ємність кришкою і залишаємо на 4 тижні в прохолодному, але не сильно холодному місці. Напій буде готовий тоді, коли всі яблука піднімуться на поверхню, і рідина стане бурштинового кольору. Готовий лікер ретельно отфильтровиваем, і виймаємо яблука. Окремо варимо солодкий сироп з цукру і води, а потім змішуємо з вичавленим лікером. Розливаємо напій по пляшках і щільно закриваємо. Подаємо лікер або сам по собі, або в якості добавки в каву.
Яблучний лікер в домашніх умовах
Інгредієнти: яблучний сік - 1 л; кип'ячена вода - 3 л; спирт - 750 мл; кориця - 7 паличок; цукровий пісок - 1 кг; лимон для прикраси; коричневий цукор - 1 кг. Приготування Рецепт приготування яблучного лікеру дуже простий. Змішуємо у великій каструлі яблучний сік, корицю, воду і цукор. Все це ставимо на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Кип'ятимо масу при закритій кришці протягом 45 хвилин. Потім знімаємо з плити і залишаємо остигати приблизно на 15 хвилин. В самому кінці вливаємо спирт і ретельно перемішуємо. Ось і все, яблучний лікер готовий. Перед подачею, розливаємо напій по келихах, кладемо кілька кубиків льоду і часточку лимона.