Вернуться назад Распечатать

Вершковий лікер в домашніх умовах

Вершковий лікер в домашніх умовах
Любителі такого приємного і солодкого напою, як лікер напевно зрадіють рецептом з цієї статті. Вершковий лікер, на відміну від, наприклад, фруктових, готується досить швидко, і вживати його можна практично відразу після приготування.

Рецепт вершкового лікеру


Інгредієнти:

  • ром - 500 мл;

  • вершки (10%) - 400 мл;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • ванільний екстракт - 3 краплі;

  • натуральна мелена кава - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Вершки нагріваємо на плиті, розчиняємо в них додаємо цукор і каву, прибираємо суміш з вогню і охолодити до кімнатної температури. Остиглі кавові вершки проціджуємо через дрібне сито або марлю і змішуємо з ромом. Вершковий лікер готовий!
    Тепер давайте розберемося, з чим п'ють такий вершковий лікер. В основному напій вживають в чистому вигляді з парою кубиків льоду, однак він також може служити прекрасною основою для коктейлів з лікером , або подаватися до кавових напоїв.

    Шоколадно-вершковий лікер


    Інгредієнти:

  • віскі - 400 мл;

  • згущене молоко - 1 банка;

  • чорний шоколад - 100 г;

  • вершки(10%) - 300 мл

  • ванільний екстракт - 3-4 краплі.


  • Приготування
    Вершки нагріваємо і змішуємо з цукром. Шоколад розтоплюємо на водяній бані і з'єднуємо з теплою вершковою сумішшю. Туди ж порційно вводимо згущене молоко, не перестаючи помішувати вершки, додаємо ванільний екстракт. Останнім у лікер відправляється алкоголь, після чого напій можна розливати по пляшках і подавати, попередньо охолодивши.

    Коктейль з вершковим лікером "Гарбузовий пиріг"


    Інгредієнти:
    Вершковий лікер в домашніх умовах


  • горілка - 30 мл;

  • вершковий лікер - 45 мл;

  • гарбузове пюре - 3 ст. ложки;

  • кориця, цукор - за смаком.


  • Приготування
    У шейкері з'єднуємо 1/2 ст. льоду, горілку, вершковий лікер і гарбузове пюре збиваємо до тих пір, поки напій не охолоне. Краї келиху для мартіні змочуємо і занурюємо в суміш цукру і кориці. Охолоджений коктейль перелити в келих і посипаємо корицею, або сумішшю спецій для гарбузового пирога.