Любителі такого приємного і солодкого напою, як лікер напевно зрадіють рецептом з цієї статті. Вершковий лікер, на відміну від, наприклад, фруктових, готується досить швидко, і вживати його можна практично відразу після приготування.
Рецепт вершкового лікеру
Інгредієнти: ром - 500 мл; вершки (10%) - 400 мл; цукор - 1 ст. ложка; ванільний екстракт - 3 краплі; натуральна мелена кава - 1 ст. ложка. Приготування Вершки нагріваємо на плиті, розчиняємо в них додаємо цукор і каву, прибираємо суміш з вогню і охолодити до кімнатної температури. Остиглі кавові вершки проціджуємо через дрібне сито або марлю і змішуємо з ромом. Вершковий лікер готовий!
Тепер давайте розберемося, з чим п'ють такий вершковий лікер. В основному напій вживають в чистому вигляді з парою кубиків льоду, однак він також може служити прекрасною основою для коктейлів з лікером , або подаватися до кавових напоїв.
Шоколадно-вершковий лікер
Інгредієнти: віскі - 400 мл; згущене молоко - 1 банка; чорний шоколад - 100 г; вершки(10%) - 300 мл ванільний екстракт - 3-4 краплі. Приготування Вершки нагріваємо і змішуємо з цукром. Шоколад розтоплюємо на водяній бані і з'єднуємо з теплою вершковою сумішшю. Туди ж порційно вводимо згущене молоко, не перестаючи помішувати вершки, додаємо ванільний екстракт. Останнім у лікер відправляється алкоголь, після чого напій можна розливати по пляшках і подавати, попередньо охолодивши.
Коктейль з вершковим лікером "Гарбузовий пиріг"
Інгредієнти: горілка - 30 мл; вершковий лікер - 45 мл; гарбузове пюре - 3 ст. ложки; кориця, цукор - за смаком. Приготування У шейкері з'єднуємо 1/2 ст. льоду, горілку, вершковий лікер і гарбузове пюре збиваємо до тих пір, поки напій не охолоне. Краї келиху для мартіні змочуємо і занурюємо в суміш цукру і кориці. Охолоджений коктейль перелити в келих і посипаємо корицею, або сумішшю спецій для гарбузового пирога.