Вернуться назад Распечатать

Шоколадний лікер в домашніх умовах

Шоколадний лікер в домашніх умовах
Коктейлі з шоколадним лікером користуються величезною популярністю, а сам напій в чистому вигляді служить базою для безлічі легких десертів завдяки насиченому смаку і аромату.
У цій статті ми розповімо вам, як можна зробити шоколадний лікер своїми руками, озброївшись простими рецептами.

Рецепт шоколадного лікеру


Інгредієнти:

  • темний шоколад - 1 плитка (200 г);

  • горілка - 1 л;

  • цукор - 1 ст.;

  • вода - 1 ст.;

  • ванільний екстракт - 3-4 краплі.


  • Приготування
    Шоколад подрібнюємо в крихту за допомогою блендера, або натираємо на дрібній тертці. Заливаємо крихту горілкою або спиртом, додаємо кілька крапель ванільного екстракту, ретельно перемішуємо напій і залишаємо настоятися в холодильнику 1 тиждень, не забуваючи періодично збовтувати лікер.
    Після закінчення часу, готуємо сироп з рівних частин цукру і води, отриманий сироп виливаємо до лікеру і наполягаємо ще 2 тижні. Настоявшийся напій проціджують через 3 шари марлі, переливаємо в чистий посуд і залишаємо ще на 2 тижні.
    Тепер давайте розберемося, з чим пити шоколадний лікер. Можна вживати його в чистому вигляді, з парою кубиків льоду, або доливати в каву.

    Шоколадно-молочний лікер


    Інгредієнти:

  • чорний шоколад - 100 г;

  • вершки (жирні) - 1 ст.;

  • Шоколадний лікер в домашніх умовах

  • згущене молоко - 1 банка (200 мл);

  • коньяк - 150 г;

  • ванільний цукор - щіпка;

  • кава (розчинна) - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Шоколад ламаємо на шматочки і ставимо на водяну баню, поки він топиться, варимо каву : столову ложку розчинної кави, заливаємо 2 столовими ложками води і додаємо до розтопленого шоколаду. Тепер суміш необхідно відправити в блендер з вершками, коньяком, ваніллю і згущеним молоком. Готовий напій слід розлити по чистим пляшках і поставити в холодильник на добу, після чого наш шоколадно-молочний лікер готовий до вживання!