Коктейлі з шоколадним лікером користуються величезною популярністю, а сам напій в чистому вигляді служить базою для безлічі легких десертів завдяки насиченому смаку і аромату.
У цій статті ми розповімо вам, як можна зробити шоколадний лікер своїми руками, озброївшись простими рецептами.
Рецепт шоколадного лікеру
Інгредієнти: темний шоколад - 1 плитка (200 г); горілка - 1 л; цукор - 1 ст.; вода - 1 ст.; ванільний екстракт - 3-4 краплі. Приготування Шоколад подрібнюємо в крихту за допомогою блендера, або натираємо на дрібній тертці. Заливаємо крихту горілкою або спиртом, додаємо кілька крапель ванільного екстракту, ретельно перемішуємо напій і залишаємо настоятися в холодильнику 1 тиждень, не забуваючи періодично збовтувати лікер.
Після закінчення часу, готуємо сироп з рівних частин цукру і води, отриманий сироп виливаємо до лікеру і наполягаємо ще 2 тижні. Настоявшийся напій проціджують через 3 шари марлі, переливаємо в чистий посуд і залишаємо ще на 2 тижні.
Тепер давайте розберемося, з чим пити шоколадний лікер. Можна вживати його в чистому вигляді, з парою кубиків льоду, або доливати в каву.
Шоколадно-молочний лікер
Інгредієнти: чорний шоколад - 100 г; вершки (жирні) - 1 ст.; згущене молоко - 1 банка (200 мл); коньяк - 150 г; ванільний цукор - щіпка; кава (розчинна) - 1 ст. ложка. Приготування Шоколад ламаємо на шматочки і ставимо на водяну баню, поки він топиться, варимо каву : столову ложку розчинної кави, заливаємо 2 столовими ложками води і додаємо до розтопленого шоколаду. Тепер суміш необхідно відправити в блендер з вершками, коньяком, ваніллю і згущеним молоком. Готовий напій слід розлити по чистим пляшках і поставити в холодильник на добу, після чого наш шоколадно-молочний лікер готовий до вживання!