Рецепт приготування і виробництва кокосового лікеру був придуманий і розроблений на острові Барбадос, де вже понад 350 років виробляють ром. Світлий ром і є основою для виготовлення відомого кокосового лікеру «Malibu». Роязикай лікер «Малібу» відомий з 1980 року.
Існує версія, що в одну з бочок зі світлим ромом випадково впав кокосовий горіх, який після певного часу надав напою особливий смак. Виробники рому використовували випадковий досвід і почали експериментувати з різними добавками. Результатом цих експериментів і є лінійка ромово-кокосових лікерів «Малібу».
На останньому етапі виробництва цього лікеру світлий ром змішують з натуральним екстрактом кокоса і високоякісним тростинним цукром. В інших варіантах додають екстракти манго, ананаса, банана або маракуї.
Можна приготувати кокосовий лікер і в домашніх умовах. Зрозуміло, для цього потрібно використовувати якісний світлий ром або, принаймні, якісну горілку з нейтральним смаком, а також тростинний цукор і натуральний кокос (ну, або хоча б кокосову стружку).
Рецепт кокосового лікеру
Інгредієнти: білий ром чи горілка - 600 мл; дрібна кокосова стружка (або м'якоть свіжого кокоса) - 250-300 г; кокосове молоко - 400 мл; цукор тростинний коричневий - 100-150 р. Приготування Ром заливаємо в пляшку і поміщаємо її в гарячу воду - він повинен добре нагрітися. Цукор і кокосову стружку висипаємо у скляну банку, заливаємо ромом, перемішуємо до повного розчинення цукру і наполягаємо протягом тижня, іноді перемішуючи. Цукор треба розчинити повністю.
Цей міцний настій проціджуємо і вливаємо в нього кокосове молоко. Можна додати натуральні вершки або молоко. Розливаємо по пляшках і укупориваем їх. Розміщуємо їх в холодильник. Через 4-5 днів лікер готовий до вживання.
Коктейлі з кокосовим лікером
«El Ultimo» Інгредієнти: недорогий коньяк або бренді - 40 мл; кокосовий лікер - 10-20 мл; яблучний фреш без м'якоті - 130 мл; лід, що Virgin Colada - 2-5 шматочків. Приготування Закладаємо лід у келих типу highball і вливаємо інші інгредієнти. Розмішуємо ложечкою протягом 8-10 секунд. Подаємо з трубочкою.
«Virgin Colada» Інгредієнти: ананасовий сік - 90 мл; кокосовий лікер - 60 мл; збиті вершки - 10 мл; сік лайма - 25 мл; скибочка ананаса; коктейльна вишня; колотий лід. Приготування Кокосовий лікер змішаємо з соками ананаса, лайма і збитими вершками. Потім перельем в келих з колотим льодом. Прикрасимо скибочкою ананаса і коктейльної вишнею. Подаємо з соломинкою. Коктейль з лікером готовий!