Хочете самостійно зробити якісний самогон в домашніх умовах? Повірте, в цьому немає особливої праці. Пропонуємо вам кілька способів приготування самогону з цукру.
Рецепт приготування самогону з цукру
Інгредієнти: цукровий пісок - 5 кг; дріжджі - 500 г; вода - 15 л; молоко - 1 л; горох - 1 кг. Приготування Зараз розповімо, як поставити самогон на цукрі. Всі інгредієнти викладаємо у велику і глибоку каструлю, заливаємо теплою водою. Після цього наполягаємо масу рівне 1 добу та переганяємо в самогонному апараті. У результаті повинно вийти близько 5 літрів чистого самогону.
За таким же принципом можна приготувати і самогон з варення .
Самогон із цукру й дріжджів
Інгредієнти: цукор - 5 кг; дріжджі - 500 г; молоко - 3 ст.; вода - 25 л; буханець хліба - 4 шт.; картопля - 20 шт. Приготування Розглянемо ще один рецепт, як приготувати самогон із цукру. Всі інгредієнти викладаємо у велику каструлю, заливаємо теплою кип'яченою водою і ретельно перемішуємо. Наполягаємо суміш протягом 1 доби, а потім переганяємо. Готовий самогон розливаємо по пляшках, закорковуємо і прибираємо в льох або холодильник.
Класичний рецепт самогону з цукру
Інгредієнти: кріп сухий - 1 пучок; цукор - 6 кг; дріжджі - 200 г; смородинові листя - 10 шт. Приготування Цукор і дріжджі заливаємо 30 літрами теплої кип'яченої води і добре перемішуємо. Потім додаємо листя смородини і сухий кріп, щоб напій в результаті придбав приємний запах. Наполягаємо 6-7 днів, а потім переганяємо.
Самогон з пшениці і цукру
Інгредієнти: пшениця - 25 кг; вода - 16 л; цукор - 6 кг; кефір - 500 мл; дріжджі - 100 р. Приготування Для приготування самогону беремо не дуже свіже зерно, тобто перед замочуванням воно мало пролежати приблизно 2 місяці. Дріжджі найкраще використовувати спиртові, а не хлібопекарські, щоб бродіння відбувалося більш інтенсивно.
Тепер переходимо безпосередньо до технології виробництва самогону. Вибране зерно викладаємо рівним шаром на плоских деках, заливаємо водою так, щоб вона трохи покривала пшеницю, інакше воно не проросте. Залишаємо зерно в замоченому вигляді і ставимо в темне і тепле місце. Десь на другий чи третій день у вас з'являться перші паростки, якщо ж їх немає - значить, ваше зерно неякісне і доведеться купувати інше. Під час пророщування пшеницю потрібно періодично, раз на добу, перевертати, щоб вона не закислен і не запліснявіла. Коли паростки пшениці будуть приблизно 2 сантиметри і почнуть переплітатися один з одним, акуратно виймаємо їх з води, не розділяючи.
Тепер переходимо до приготування браги для самогону. Беремо ємність об'ємом 40 літрів, наливаємо теплу воду і кладемо цукор. Далі все ретельно перемішуємо і чекаємо, поки вода охолоне приблизно до 45 градусів. Потім додаємо проросле зерно - солод і дрібно раскрошенние свіжі дріжджі.
Ретельно все розмішуємо, щільно закрити ємність кришкою і залишаємо брагу настоюватися.
Через два тижні відкриваємо ємність, проціджуємо через друшляк, щоб зібрати все зерно і використовувати його потім ще 2-3 рази. Потім вливаємо домашній кефір або будь-який інший кисломолочний продукт. Це ми робимо для того, щоб в готовому самогоні не було сивушних масел. Тепер з допомогою домашнього спиртзаводу або звичайного самогонного апарату переганяємо брагу. Щоб отримати високоякісний продукт хорошою очищення, робимо відразу ж вторинну перегонку. Решту пшеницю можете сміливо використовувати ще два рази, і смак самогону від цього анітрохи не зміниться. Останнім етапом є очищення напою вугіллям.
Ну, ось і все, тепер ви знаєте, як можна самим приготувати якісний і натуральний самогон із цукру!