Самогон з винограду має кришталеву світлість і ароматний смак. По-іншому цей продукт називають ще грузинської чачі високої міцності. Технологія приготування такого напою в домашніх умовах зовсім не складна. При його виготовленні ви відразу вб'єте так би язикати двох «зайців»: адже спочатку з винограду віджимають сік, який консервують, використовують для приготування вина, а вже решту виноградні вичавки беруть для самогону.
Ви коли-небудь робили самі самогон з винограду? Ні? Не турбуйтеся, у цій статті ми навчимо. З цього продукту дійсно виходить по-справжньому смачний напій, який приємно порадує і здивує ваших гостей. Для приготування домашньої горілки ви можете використовувати різні сорти винограду.
Рецепт самогону з винограду
Інгредієнти: вичавки виноградні - 10 л; цукровий пісок - 5 кг; дріжджі - 100 г; вода кипяченная - 30 л. Приготування Давайте розберемося, як приготувати самогон з винограду. Отже, спочатку готуємо заздалегідь ємність приблизно на 45-50 літрів. Якщо у вашому господарстві немає такої місткості посуду, то доведеться зменшити пропорцію у кілька разів. Потім всі інгредієнти викладаємо в ємність і ретельно перемішуємо.
Воду попередньо підігріваємо до 30 градусів, щоб дріжджі швидше і краще розчинилися. Після 7-денної витримки в теплому приміщенні наша брага готова до перегонці через самогонний апарат. В результаті у вас повинно вийти приблизно 7 літрів якісного самогону з виноградного макухи. Відмітна особливість такого напою - його кришталева світлість.
Самогон з винограду без дріжджів
Інгредієнти: самогон - 35 л; вино - 6 л; молоко - 9 л; житній хліб - 15 кг; сухий виноград (родзинки) - 25 кг; цукор - 800 р. Приготування Розглянемо ще один варіант, як зробити самогон з винограду. Для початку самогон змішуємо з 6 літрів молока. Потім цю масу переганяємо кілька разів до тих пір, поки у вас не залишиться рівно 20 літрів. Після цього, виливаємо вино і молоко, що залишилося. Потім в невеликій кількості теплої води розчиняємо цукровий пісок і в цей сироп кладемо потовчений родзинки. Отриману масу перекладаємо в ємність з молочною масою і перемішуємо. Наприкінці додаємо житній хліб, після чого перемішуємо з самогоном. Отриману брагу переганяємо і в результаті у вас повинно вийти 12 літрів спиртного напою.
Самогон з винограду без цукру
Інгредієнти: дріжджі - 600 г; виноградне вино - 10 л. Приготування Для приготування домашнього самогону з винограду, дріжджі розчиняємо у невеликій кількості води, перемішуємо і обережно змішуємо з вином. Отриману суміш переганяємо через самогонний апарат кілька разів, для поліпшення якості готового напою.
Виноградний самогон Інгредієнти: кип'ячена вода - 30 л; вичавки виноградні - 10 л; дріжджі свіжі - 100 г; цукровий пісок - 5 кг. Приготування Першим ділом беремо виноградні вичавки і заливаємо їх кип'яченою теплою водою. Хвилин через 30 додаємо свіжі дріжджі і цукор. Все добре перемішуємо і наполягаємо брагу протягом тижня, після чого приступаємо до її перегонці. Для поліпшення якості
готового напою рекомендується подвійний і навіть потрійний перегонка.
Самогон з сухого винограду
Інгредієнти: чистий самогон - 10 л; родзинки - 1 кг. Приготування Родзинки гарненько промиваємо, а потім подрібнюємо і викладаємо в самогон. Наполягаємо отриману масу кілька діб, після чого переганяємо брагу кілька разів через самогонний апарат. Ось і все, справжній домашній самогон готовий!
Використовуючи дані рецепти, ви зможете без праці приготувати у себе вдома по-справжньому смачний і якісний спиртний напій.
Шукайте ще цікаві рецепти цього напою, тоді радимо спробувати самогон з варення або самогон із цукру .