Самогон - це досить міцний алкогольний напій, що отримується в результаті перегону спиртовмісних продуктів. В якості сировини може бути використаний цукор, або ягоди і фрукти, що містять в чистому вигляді цукор, або крохмаловмісну сировина: жито, ячмінь, пшениця, кукурудза. У цій статті ми розглянемо з вами як зробити самогон з груші.
Рецепт самогону з груш
Інгредієнти: цукор - 400 г; груші - 10 кг; дріжджі свіжі - 50 г; вода - 15 л. Приготування Отже, для приготування самогону з груш, фрукти добре промиваємо, обсушуємо, перекладаємо у велику каструлю чи бак, заливаємо водою і варимо на слабенькому вогні до м'якого стану. Потім всипаємо цукор, кладемо свіжі дріжджі і все ретельно перемішуємо. Готову масу знімаємо з плити і ставимо для бродіння на 7 днів у тепле місце. Після чого переганяємо суміш через самогонний апарат 2 рази. Готовий самогон розливаємо в чисті пляшки і прибираємо на деякий час в холодильник.
Самогон з яблук і груш
Інгредієнти: яблука - 8 кг; груші - 7 кг; дріжджі - 1 пачка; цукор - 3 кг; кип'ячена вода. Приготування Фрукти гарненько миємо у великій посуді. Потім обрізаємо хвостики і розрізаємо на 4 частини. Після цього подрібнюємо груші і яблука блендером до однорідного стану. Фруктову кашку висипаємо у великий казан, заливаємо водою, додаємо цукор і дріжджі. Готову суміш накриваємо зверху марлею і поставити для бродіння в тепле місце орієнтовно на два тижні, щоб фрукти як слід, перебродили, і настоянка придбала солодкий смак. Тепер використовуємо самогонний апарат і переганяємо масу, перетворюючи її приблизно за 2-3 години в готовий домашній самогон.
Самогон з грушевого макухи
Інгредієнти: груші - 2 кг; горілка - 5 л. Для сиропу:
грушевий сік - 4 ст.; цукровий пісок - за смаком. Приготування Груші обполіскуємо, витираємо насухо рушником і натираємо фрукти на крупній тертці. Отриману масу перекладаємо в чисту банку і заливаємо горілкою. Потім накриваємо банку марлею, і залишаємо в теплому місці приблизно на 5 тижнів. Після чого виділилася рідина виливаємо і добре віджимаємо макуха. Для приготування сиропу беремо грушевий сік, висипаємо цукор, перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо суміш до кипіння, а потім трохи охолоджуємо. Тепер виливаємо сироп у віджатий грушевий макуха, перемішуємо, проціджуємо все через марлю і розливаємо готовий самогон по пляшках.
Таким же способом можна приготувати самогон з винограду або варення для домашнього застілля.