Грог - широко поширений у всьому світі англійський напій, приготований з гарячого міцного чаю, рома і цукру з додаванням різних спецій і прянощів. А ми з вами розглянемо сьогодні, як приготувати грог з вином і зігрітися холодними зиязиками вечорами.
Рецепт приготування грогу з вином
Інгредієнти: червоне вино - 1 ст.; малиновий сироп - 1 ст.; малиновий лікер - 200 мл; червоний портвейн - 05 ст.; мелена кориця - щіпка; гвоздика - 1 шт.; сушена мята - щіпка; цукор ванільний - 1 ч. ложка. Приготування Отже, беремо невеликий ковшичек, наливаємо в нього малиновий сироп і червоний портвейн. Потім висипаємо ванільний цукор, додаємо мелену корицю, гвоздику і кидаємо дрібку сушеної м'яти. Усе ретельно розмішуємо, ставимо отриману суміш на слабенький вогонь і доводимо до кипіння.
Потім знімаємо кухлик з плити, даємо напою настоятися хвилин 15 і трохи охолонути. Після цього обережно проціджуємо суміш через сито, вливаємо малиновий лікер і червоне сухе вино. Ще раз добре перемішуємо вміст і розливаємо грог з високим скляним склянках. Подаємо на стіл, прикрасивши скибочками лимона або апельсина.
Рецепт грогу з вином
Інгредієнти: біле столове вино - 500 мл; цукровий пісок - 2 ст. ложки; міцний чай - 250 мл; лимонний сік - 1 ст. ложка; апельсиновий сік - 1 ст. ложка; коньяк - 50 мл Приготування Отже, змішуємо пляшку білого столового вина з цукровим піском, вливаємо склянку міцного гарячого чаю і ставимо каструльку на слабенький вогонь. Нагріваємо отриману суміш приблизно до 70 градусів, після чого додаємо лимонний і апельсиновий сік . В самому кінці вливаємо чарочку коньяку, трохи прогріваємо напій і подаємо грог гарячим.
Грог з білим вином
Інгредієнти: кип'ячена вода - 05 склянки; цукор - 60 г; лимонна шкірка - за смаком; біле столове вино - 500 мл Приготування У ковшичек наливаємо гарячу воду, всипаємо цукор, кладемо кілька часточок шкірки лимона і доводимо суміш до кипіння. Через 15-20 хвилин знімаємо напій з плити, наполягаємо, проціджуємо через ситечко і змішуємо з підігрітим до 70 градусів білим столовим вином.
Грог «Ароматний» з червоним вином
Інгредієнти: м'ята - 1 ч. ложка; чебрець - 2 ст. ложки; вода - 15 склянки; журавлинний сік - 1 ст.; червоне сухе вино - 400 мл; палички кориці - для подачі. Приготування М'яту і чебрець заливаємо склянкою окропу і залишаємо хвилин на 20 настоюватися. Потім отриманий настій проціджуємо, переливаємо в каструльку, додаємо стакан охолодженого журавлинного соку і ставимо суміш на слабенький вогонь. Підігріваємо напій приблизно до 60 градусів, знімаємо з плити, додаємо червоне сухе вино, перемішуємо і розливаємо у високі склянки. Прикрашаємо готовий грог паличками кориці і подаємо напій до столу.