Наливка з вишень - страва гаряче улюблене дамами. Дуже ароматний і насичений напій в першу чергу вражає чутливі дамські серця, а вже потім і чоловічі. Так чи інакше, після того, як ви спробуєте вишневу наливку за нашими рецептами, запастися цим напоєм доведеться у великих кількостях.
Рецепт вишневої наливки
Почнемо з рецепту натурального, тобто не вимагає додавання спирту чи інших легкозаймистих рідин, а також дріжджових заквасок. Ягоди і цукор - все, що нам знадобиться.
Спершу розберемося з вишнею, яку будемо використовувати для приготування. Вишня, бажано, повинна бути дикої, так як дика ягода більш ароматна. Якщо дикої ягоди немає - не сумуйте і використовуйте. Кісточки з ягоди діставати не варто, особливо тим, хто цінує в алкоголі легку гірчинку.
Інгредієнти: вишня - 1 кг; цукор - 200 р. Приготування Ягоди вишні не моє, інакше бродіння, а отже напою, не вийде, оскільки натуральні дріжджі на поверхні ягід зникнуть.
Вишню розминаємо в будь-якій зручній посуді і засипаємо цукром. Отриману кашку переливаємо в скляні бутель ємністю близько 10 літрів (при цьому ягідна маса повинна перевищувати 2/3 від загального обсягу). Горлечко посуду, в якій готується наш напій, покриваємо 3 шарами марлі і ставимо на бродіння. По закінченні пари днів, при появі перших ознак бродіння, бутель ставлять на водяний затвор, тобто, накривають горлечко кришкою зі шлангом, інший кінець якого занурений у воду. По закінченні бродіння, коли бульбашки вуглекислого газу перестануть виходити, напій зливаємо без осаду у іншу ємність. Цю процедуру слід повторити кілька разів, щоб позбавиться від осаду повністю. Вишнева наливка, приготовлена в домашніх умовах, готова до вживання. Якщо у бутлі буде присутній залишковий бродіння, просто злегка прочиніть кришку, щоб дати вихід надлишків вуглекислого газу.
Вишнева наливка на горілці
Вишневу наливку також можна готувати на горілці або спирті. Такий рецепт займає набагато менше часу, але програє за смаковими якостями попереднього.
Інгредієнти: вишня - 500 г; цукор - 300 г; горілка - 15 л. Приготування Вишні моєму і прямо з кісточками заливаємо горілкою. Залишаємо
ягоди в прохолоді на 2 тижні, періодично струшуючи. після чого горілчану складову наливки відокремлюємо від ягід і закорковуємо кришкою, а самі ягоди перетряхиваем з цукром і залишаємо ще на 2 тижні, також періодично струшуючи. Після закінчення часу вишневий сироп з банок змішуємо зі спиртової частиною, а ягоди заливаємо водою і залишаємо ще на 2 тижні. Отриманий розчин змішуємо з наливкою і насолоджуємося готовим напоєм.
Любите напої домашнього виробництва, тоді радимо зробити вино з вишні такий напій неодмінно прикрасить будь-яке застілля.