Тільки уявіть собі, як чудово подати друзям, сидів біля каміна в морозний зиязикай день, гарячий глінтвейн . Для приготування цього напою можна використовувати абсолютно будь-яке вино, адже якщо додати в нього паличку кориці, трохи імбиру та інших прянощів, воно стане дуже смачним! Давайте і ми з вами розглянемо сьогодні рецепти глінтвейну з червоного вина.
Рецепт глінтвейну з червоним вином
Інгредієнти: сухе червоне вино - 750 мл; лимон - 1 шт.; апельсин - 1 шт.; кориця - 1 паличка; мед - 2 ст. ложки; гвоздика - 5 шт.; вода - 100 мл Приготування У підготовлену посуд наливають необхідну кількість води, ставимо на плиту, нагріваємо, додаємо скибочки лимона і апельсина, кидаємо корицю і гвоздику. Доводимо все до кипіння і чекаємо рівно 2-3 хвилинки. Потім обережно вливаємо в даний відвар червоне сухе вино, знову нагріваємо до оптимальної температури і знімаємо напій з вогню. Додаємо за смаком мед , даємо червоному глінтвейну настоятися 10 хвилин і розливаємо напій по високих келихах, прикрашаючи їх лимонної часточкою.
Глінтвейн з червоного напівсолодкого вина
Інгредієнти: червоне напівсолодке вино - 750 мл; апельсин - 2 шт.; коньяк - 50 мл; яблуко - 1 шт.; мелений імбир - 1 ч. ложка; горіх мускатний - за смаком; гвоздика - 3 шт.; кориця - 1 паличка; мед - за смаком. Приготування Червоне вино виливаємо в приготовлену каструлю, додаємо в нього паличку кориці, гвоздику, мускатний горіх, імбир. Все перемішуємо, ставимо на слабенький вогонь і доводимо до температури приблизно 60 градусів.
Цим часом промиваємо апельсин і яблуко, обсушуємо фрукти, чистимо їх, нарізаємо шматочками і додаємо в гаряче вино. Слідом відразу ж вливаємо коньяк і доводимо глінтвейн до температури 80 градусів. Накриваємо каструлю кришкою, знімаємо напій з вогню, проціджуємо і даємо настоятися протягом 15 хвилин. Потім розливаємо глінтвейн в гарячі келихи, кладемо за смаком мед і подаємо до столу.
Глінтвейн з сухого червоного вина
Інгредієнти: сухе червоне вино - 750 мл; мед - 7 ст. ложок; бадьян - 3 шт.; гвоздика - 6 шт.; кориця - 2 палички; перець духмяний горошком - 4 шт. Приготування Виливаємо В каструлю червоне вино, додаємо по черзі всі спеції і нагріваємо на повільному вогні. Потім знімаємо посуд з плити, кладемо мед і повільно помішуючи, чекаємо, поки він повністю розчиниться. Накриваємо напій кришкою, даємо йому настоятися приблизно 10 хвилин, проціджуємо і подаємо до столу в келихах, прикрашених паличками кориці.
Глінтвейн з червоного вина
Інгредієнти: вино червоне - 750 мл; яблука - 200 г; цукор - 200 г; чорний перець горошком - 25 шт.; кориця - 20 г; лимон - 1 шт.; гвоздика - 10 шт. Приготування У каструльку наливаємо червоне вино, додаємо спеції, цукор, кидаємо яблука, нарізані кубиками, прянощі і доводимо все до кипіння. Потім знімаємо напій з плити, накриваємо кришкою і даємо настоятися 10-15 хвилин. Після цього проціджуємо глінтвейн, розливаємо по келихах, кинувши в кожен по часточці лимона і кілька шматочків свіжих яблук.
Глінтвейн з червоного вина
Інгредієнти: гвоздика - 2 шт.; кориця - за смаком; лимонна цедра - за смаком; цукор - 125 г; вода - 400 мл; столове червоне вино - 750 мл Приготування В емальовану каструлю кладемо гвоздику, кора кориці, лимонну цедру, цукровий пісок і заливаємо все холодною водою. Потім ставимо посуд на слабенький вогонь, доводимо до кипіння, проварюємо 2 хвилинки, після чого проціджуємо напій. Далі вливаємо до відвару червоне столове вино, знову підігріваємо до 70 градусів, але не доводимо до кипіння. За бажанням можете додати в напій чарку хорошого коньяку або рому.