Ще один приклад застосування залежалась до літа консервації - приготування наливки з варення. Гаряче улюблений дамами алкогольний напій слід готувати лише з свіжого варення, варення ж забродившее пускаємо на приготування улюбленого напою джентльменів - самогону . Про те, як з варення зробити наливку, ми розповімо далі.
Рецепт наливки з варення на горілці
Найпростішим способом готування наливки, прийнятним навіть для тих, хто зовсім не займався виробництвом домашнього алкоголю досі, є спосіб приготування на горілці.
Інгредієнти: домашнє варення - 500 мл; горілка - 1 л. Приготування Варення переливаємо в більш простору ємність, емальований або виготовлену зі скла і заливаємо горілкою хорошої якості. Залишаємо напій перебродити 1 тиждень, після чого проціджуємо кілька разів, спершу через сито, а потім через марлю.
Епопея з проціджуванням насправді ще складніша, якщо ви хочете домогтися кришталевої прозорості напою. У такому разі акуратно злийте рідину, намагаючись не турбувати осад. Накрийте кришкою і дайте постояти ще пару годин, щоб осад від осаду з минулого банки, який міг потрапити в цю порцію напою, знову осів. Тепер наливку проціджують через кілька шарів марлі або ватно-марлевий фільтр.
Якщо, незважаючи на ваші старання, напій залишається каламутним, додаємо до нього білок з розрахунку: 1 білок на банку 05 л, після чого знову проціджуємо наливку через марлю кілька разів і розливаємо по пляшках.
Наливка з вишневого варення
Особливою любов'ю користуються ягідні наливки: полуниця, смородина або вишня, застояна з зими по сусідству зі своїми консервованими побратимами, чудово підійде для приготування такого роду наливки.
Інгредієнти: варення - 500 мл; цукор - 100 г; вода - 250 мл; горілка - 05-15 л. Приготування У каструльку наливаємо воду, засипаємо цукор і ставимо розчин на плиту. Варимо сироп до повного розчинення цукрових кристалів, після чого вливаємо варення і продовжуємо варити суміш до тих пір, поки на поверхні не перестане утворюватися піна, піну при цьому слід регулярно знімати.
Основу для нашої наливки знімаємо з плити, проціджуємо через марлю і залишаємо охолонути до кімнатної температури, щоб вливаемий спирт не випарувався. Як тільки сироп охолов, вливаємо горілку чи самогон в кількостях, які залежать від бажаної міцності наливки, беручи до уваги те, що фортеця вливаємо горілки зменшиться в 3 рази. Тепер домашню наливку з варення залишається лише розлити по пляшках і залишити на 5-8 діб.