Наливка з малини - дуже ароматний і смачний алкогольний напій, який легко можна приготувати у себе вдома. Крім своїх оригінальних смакових якостей, вона має ще й лікувальним ефектом. Давайте розглянемо з вами, як зробити наливку з малини.
Рецепт наливки з малини
Інгредієнти: малина - 7 кг; цукровий пісок - 3 кг. Приготування Отже, малину обробляємо, видаляємо листочки і засипаємо в чисту тару шарами, пересипаючи кожен рівномірно цукровим піском. Потім шийку обертаємо марлею, закріплюємо щільною ниткою і ставимо під прямі сонячні промені на кілька днів. Для початку бродіння, ємність з ягодою періодично струшуємо. Після цього одягаємо на шийку під гумку целофановий пакетик без дірочок і ставимо в темне місце на 30 днів, до завершення процесу бродіння.
Після закінчення цього часу, напій фільтруємо, розливаємо по пляшках і щільно закорковуємо. Готову домашню наливочку з малини зберігаємо в будь-якому темному і прохолодному місці.
Простий рецепт наливки з малини
Інгредієнти: стигла малина - 500 г; аґрус - 15 кг; спирт 70 % - 350 мл Приготування Половину чистій скляній ємності з широким горлечком заповнюємо стиглим аґрусом, заливаємо 70% спиртом і наполягаємо рівно місяць. Після цього додаємо малину, наполягаємо ще тиждень, а потім обережно зливаємо напій, відстоюємо і розливаємо по пляшках. У готову наливку з малини на спирту можете додати за смаком трохи меду .
Наливка з малини на горілці
Інгредієнти: горілка - 500 мл; стигла малина - 3 кг; кип'ячена вода - 7 л. Приготування Отже, для приготування наливки з малини добре моєму десятилитровую бутель і даємо їй повністю обсохнути. Після цього викладаємо в неї всі наші інгредієнти, накриваємо злегка кришечкою, обв'язуємо шнуром і ставимо суміш на 15 днів біля вікна, струшуючи тару з ягодами кожен день. Коли малина почне «грати», проціджуємо напій через кілька шарів марлі і залишаємо постояти ще на 3 дні.
Потім готову наливку обережно розливаємо в чисту тару. Для цих цілей краще всього використовувати використані пляшки з-під шампанського, завдяки товстому склу тиск в наливке не розірве ємність. Наливаємо напій не до самого горлечка, а пробки обов'язково обв'язуємо мотузкою. Прибираємо напій на зберігання в будь прохолодне місце. Краще всього помістити пляшку в ящик з піском шийкою вниз. Повністю готової до вживання наливка стане приблизно через 15 місяці.
Як приготувати наливку з малини?
Інгредієнти: якісна горілка - 15 л; стигла малина - 5 кг; кип'ячена вода - 1 л; цукровий пісок - 1 кг. Приготування Стиглі ягоди гарненько обробляємо, видаляємо гілочки і трохи розминаємо їх, після чого перекладаємо в бутель. Потім заливаємо малину горілкою так, щоб рівень ягід повинен перекривався приблизно на 2-3 сантиметри. Горлечко ємності закриваємо щільною тканиною і залишаємо настоюватися у теплому місці приблизно на тиждень. По закінченню цього часу рідина акуратно розливаємо, щоб осад залишився на дні ємності.
Залишки на дні віджимаємо, і на їх основі варимо сироп. Для цього в теплий сироп додаємо злиту раніше малинову горілку, цукор і добре перемішуємо. Рідина ретельно фільтруємо і переливаємо в чисту ємність для подальшого настоювання. Напій залишаємо ще приблизно на місяць, після чого проціджуємо і розливаємо в звичайні скляні пляшки. В результаті ми з вами отримали домашню малинову наливку середньої фортеці з відмінним терпким солодкуватим смаком. Такий напій можна поставити на святковий стіл і бути повністю впевненим, що він не зіпсує свято.