Вернуться назад Распечатать

Настоянка з малини

Настоянка з малини
Ароматну і солодку малинову настойку можна приготувати в абсолютно будь-який час року вона вийде смачною як з свіжих, так і з заморожених ягід або навіть ягідного варення. Також можна приготувати настоянку по експрес-рецептами, а можна вистоювати напій довше, для збереження багатого ягідного аромату. Всі найсмачніші рецепти настоянки з малини ми зібрали далі.

Рецепт настоянки на малині


Інгредієнти:

  • стигла малина - 1 кг;

  • вода;

  • горілка - 500 мл;

  • цукор - 250 р.


  • Приготування
    Ягідки малини ретельно перебираємо, видаляємо плодоніжки і прилиплі листочки, після чого промиваємо малину від можливих забруднень. Обсушуємо промиті ягоди і пересипаємо їх в банку, після чого заливаємо чистою водою і накриваємо банку кришкою. Ставимо ємність в холодильник на 15 місяці.
    Після закінчення часу, малинову рідину зливаємо в окремий чисту баночку, а ягідки пересипаємо цукром, знову щільно закриваємо і повертаємо в холодильник на строк аналогічний попередньому. Виділився малиновий сироп розводимо з раніше приготовленою рідиною і горілкою, після чого охолоджуємо суміш і насолоджуємося ароматною настоянкою з ягід малини.

    Як зробити настоянку з малини на спирту?


    Інгредієнти:

  • розведений спирт - 1 л;

  • вода - 1 ст.;

  • цукор - 250 г;

  • малина - 3 кг.


  • Приготування
    Вимиту і обсушену малину засипаємо в чисту банку і заливаємо горілкою. Залишаємо ягоди на 3-4 дні в темному місці при кімнатній температурі. Через відведений термін зливаємо настоянку з спирту в іншу банку.
    Варимо густий, прозорий сироп з води і цукру. Змішуємо сироп з настойкою з спирту, розливаємо напій по пляшках і залишаємо в прохолодному місці не 2 тижні. Після закінчення часу настойку фільтруємо в чисті сухі пляшки і вживаємо, або зберігаємо в прохолодному місці необмежений час.
    За такою ж схемою можна приготувати настоянку на горілці з малиною, але врахуйте, що перевагу слід віддавати горілці хорошої якості.

    Приготування домашньої настоянки з малини на коньяку


    Настоянка на коньяку - це самостійний напій, який разюче відрізняється від його "горілчаного" як аналога смаком, так і ароматом. Спробуйте і переконаєтеся в цьому самі.
    Інгредієнти:

  • малина - 700 г;

  • коньяк - 1 л.


  • Приготування
    Малину перебираємо, промиваємо в прохолодній воді й обсушуємо. Ягоди засипаємо в чисту суху банку, після чого заливаємо коньяком так, щоб він повністю покрив ягоди на 2-3 див. Накриваємо банку кришкою і залишаємо на 2 місяці в теплому і темному місці. Після закінчення часу фільтруємо напій через ватно-марлевий фільтр і розливаємо по пляшках. Настоянку можна вживати відразу, а можна поставити на зберігання в льосі або будь-якому іншому темному і прохолодному місці.

    Як приготувати настоянку з малинового варення?


    Якщо у вас застоялося малинове варення, яке зацукрувалося або просто не годиться для подальшого вживання - пустіть його на приготування настоянки. Головне, щоб таке варення не було зіпсованим, тобто вкриті пліснявою, інакше замість ароматною настоянки
    Настоянка з малини
    вийде кисла брага.
    Інгредієнти:

  • горілка - 500 мл;

  • варення - 500 р.


  • Приготування
    Приготувати настоянку з варення можна елементарно просто. Змішуємо малинове варення з горілкою в рівних пропорціях, після чого накриваємо банку з сумішшю кришкою і залишаємо в темному теплому місці на 3-4 дні. За цей час слід кілька разів перемішати напій, щоб він не кристалізувався. Далі настоянку профильтровиваем через ватно-марлевий фільтр і розливаємо по пляшках. Якщо напій виявився куди міцніше, ніж ви розраховували - розведіть його невеликою кількістю чистої фільтрованої води.