Скільки всього можна приготувати в сезон з ягід - і компоти, джеми, варення. А крім того з ягід у домашніх умовах можна зробити смачний алкогольний напій. У цій статті ми вам розповімо, як приготувати наливку з полуниці. Вона виходить незвичайно ароматною. Не полінуйтеся приготувати її і потім на застілля, в колі друзів та рідних, вона зігріє вас і нагадає про тепле літо.
Наливка з полуниці без спирту
Інгредієнти: полуниця - 2 кг; цукор - 800 р. Приготування Перебираємо полуницю, відбираючи цілу і стиглу, потім чистимо і гарненько промиваємо водою. Після цього додаємо її в балон і додаємо цукор. Накриваємо ємність марлею і залишаємо полуницю в теплому місці дня на 4 щоб почалося бродіння. Як тільки з'явилися перші ознаки цього процесу, знімаємо марлю, встановлюємо затвор і переносимо балон з полуницею в темне місце. Витримуємо близько 20 днів, поки повністю не припиниться процес бродіння. Після цього отриману наливку фільтруємо через марлю, складену в 4-6 шарів, розливаємо по підготовленим пляшках і укупориваем пробками.
Наливка з полуниці на горілці
Інгредієнти: полуниця - 1 кг; цукор - 1 кг; горілка - 05 л. Приготування Ягоди промиваємо, відокремлюємо плодоніжки, всипаємо цукор і чекаємо, поки ягода пустить сік, після цього вливаємо горілку. Витримуємо близько 2 тижнів у темному місці, після чого проціджуємо і зберігаємо в холодильнику.
Як зробити наливку з полуниці?
Інгредієнти: полуниця - 1 кг; горілка - 1 літр; цукор - 05 кг. Приготування Акуратно промиваємо ягоди полуниці. Щоб їх не пошкодити, зручно це робити наступним чином: складаємо полуницю в друшляк і опускаємо його кілька разів у воду, а потім даємо воді повністю стекти. Після цього насипаємо полуницю в бутель до самого верху, вливаємо горілку, щільно укупориваем і відправляємо на місяць на сонечко. По закінченню цього часу полуничну наливку зливаємо, а до решти ягодам додаємо цукор - його має бути стільки, щоб ягоди були покриті.
Знову виносимо бутель на сонечко. Коли цукор розчиниться, отриманий сік зливаємо і змішуємо з наливкою. Повторюємо процедуру кілька разів. Коли ягоди стануть зовсім без соку, припиняємо процес. А наливка готова до вживання.
Домашня наливка з полуниці
Інгредієнти: полуниця - 500 г; вода - 15 склянки; цукор - 250 г; горілка - 05 л. Приготування Перебираємо і чистимо полуницю. У каструлю вливаємо воду, додаємо половину цукру і варимо на невеликому вогні, щоб вийшов не надто густий сироп . У кожній ягідці зубочисткою робимо 3-4 проколи. Занурюємо підготовлену полуницю в сироп і проварюємо близько 5 хвилин на невеликому вогні. Після цього всипаємо цукор, що залишився і перемішуємо, щоб цукор розчинився.
Після закипання проварюємо близько 2 хвилин. Після чого знімаємо масу з плити і охолодити. Тепер переливаємо її в суху ємність і додаємо горілку. Закриваємо щільно ємність і залишаємо приблизно на місяць, щоб наливка настоялася. Після цього проціджуємо її, переливаємо в бутлі і охолоджуємо.
Рецепт наливки з полуниці
Інгредієнти: полуниця - 1 кг; цукор - 250 г; горілка - 05 л; лимон - 1 шт. Приготування Ягоди чистимо, миємо, даємо стекти воді і розкладаємо для просихання. Насипаємо ягоди в скляну тару і всипаємо цукор. Після того, як полуниця пустила сік, вливаємо горілку, гарненько ємність укупориваем і наполягаємо близько 6 тижнів. При цьому періодично бутель збовтуємо. Після цього переливаємо суміш в іншу ємність, додаємо цедру лимона і наполягаємо ще 2 тижні. Після чого фільтруємо через марлю, складену в декілька шарів, щоб наливка вийшла без будь-яких домішок, абсолютно прозора. Розливаємо його по бутлях, закорковуємо і даємо дозріти близько 1 місяця.