Практично всі корисні властивості чорноплідної горобини добре зберігаються в спиртових настоях. Лікери з ягід чорноплідної горобини рідко зустрічаються на Заході, а от для нашої країни вони цілком доступні.
Лікер з чорноплідної горобини з листям вишні
Інгредієнти: ягоди горобини - 1 кг; цукор - 1 кг; горілка - 500 мл; вода - 2 л; вишневі листя - 150 шт. Приготування Ягоди і листочки кидаємо в окріп і проварюємо 25 хвилин, охолодити, дістаємо ягоди і віджимаємо сік у відвар через марлю. Знову ставимо каструлю на плиту, всипаємо цукор, доводимо до кипіння, і помішуючи, варимо сироп ще 25 хвилин. Охолоджуємо наш сироп і додаємо горілку. Переливаємо в пляшки і прибираємо їх у підвал на 1 місяць.
Домашній лікер з чорноплідної горобини
Інгредієнти: лист вишневий - 120 шт.; горобина чорноплідна - 2 склянки; цукор - 500 г; лимонна кислота - 1 ч. ложка; горілка - 500 мл; вода - 2 л. Приготування Ягоди горобини і листочки вишні миємо й обсушуємо. Даємо воді закипіти, всипаємо ягоди і листя, додаємо лимонну кислоту і варимо 35 хвилин. Вимикаємо грубку і даємо настоятися відвару 4 години, проціджують, віджимаємо ягоди, додаємо цукор. І знову даємо сиропу закипіти. Знімаємо з вогню, чекаємо, поки він повністю охолоне, вливаємо в нього горілку. Переливаємо лікер в тару для зберігання і відправляємо в темне місце на 20 днів.
Рецепт лікеру з чорноплідної горобини
Інгредієнти: вода - 1 л; горобина чорноплідна - 600 г; листя вишні - 30 шт.; цукор - 500 г; сік 1 лимона; спирт етиловий - 1 стакан. Приготування Заливаємо горобину і листя водою. Даємо їм закипіти і вимикаємо вогонь. Прибираємо на ніч у прохолодне місце. Вранці проціджують відвар, добре віджимаємо ягоди. Додаємо лимонний сік і цукор. Доводимо до кипіння і охолодити. У холодний додаємо лікер спирт і перемішуємо. Розливаємо в ємності для зберігання. Такий лікер можна зберігати в будь-якому місці.
Лікер з чорноплідної горобини
Інгредієнти: горілка - 500 мл; чорноплідна горобина - 16 кг; цукор - 700 р. Приготування Для цього рецепта необхідна добре визріла ягода. Горобину моєму і просушуємо. Після розтираємо її мисці з цукром. Перетерті ягоди заливаємо горілкою і ставимо на 21 день в тепле темне місце, на шийку одягаємо медичну рукавичку, якщо вона стовбурчитися і надуватися, значить, наш лікер заграв, якщо ж вона лежить, значить щось не так. У цьому випадку суміш необхідно проварити ще раз і знову додати спирт, після того як бродіння закінчиться, всі вміст потрібно процідити. Лікер готовий.
Лікер з чорноплідної горобини на горілці
Інгредієнти: ягоди чорноплідної горобини - 2 кг; горілка - 1 л; цукор - 800 р. Приготування Ягоди заливаємо окропом, на 40 секунд і зливаємо воду. Ошпарені ягоди пропускаємо через м'ясорубку і віджимаємо з них сік через марлю, складену в 3 шари. Додаємо в отриманий сік цукор і ретельно перемішуємо. Розбавляємо горобиновий сироп горілкою в пропорції 1:1 пропорцію можна міняти, для того щоб отримати необхідну міцність лікеру. Розливаємо готовий напій у пляшки і щільно закорковуємо. Зберігати лікер краще в підвалі або холодильнику.
Лікер з горобини
Інгредієнти: ягоди червоної горобини - 15 кг; цукор - 1 кг; горілка - 1 л; вода - 1 л. Приготування Змішуємо воду з цукром і доводимо до кипіння. Варимо 15 хвилин, постійно видаляємо з поверхні піну. Вимикаємо вогонь і охолоджуємо сироп до кімнатної температури. Ягоди ошпарюємо окропом і перекручуємо через м'ясорубку і віджимаємо сік. В окремій ємності збиваємо до отримання однорідної рідини одержаний сік, цукровий сироп і горілку. Готовий лікер розливаємо по пляшках і зберігати при температурі 5 -7 градусів.