Крюшон - це популярний і відомий всім алкогольний напій, що складається з поєднання різних соків, сиропів, фруктів або ягід. У перекладі з французької язика воно означає «глечик». Рецептів існує багато: є і дитячі і дорослі алкогольні варіанти. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати гранатовий крюшон і порадувати гостей оригінальним вітамінним напоєм.
Гранатово-ананасовий алкогольний крюшон
Інгредієнти: ананас середній - 1 шт; стиглий гранат - 2 шт.; апельсиновий лікер - 60 мл; біле вино - 2 пляшки; шампанське - 1 пляшка; мінеральна вода - 1 пляшка. Приготування Ананас обробляємо, нарізаємо кружальцями, акуратно вирізаємо серцевиною і м'якоть шаткуємо невеликими кубиками. Гранат промиваємо, витираємо, кілька разів глибоко надрізаємо і очищаємо. Видаляємо з зерен білу плівочку і збираємо виступив сік.
Далі підготовлені ананасові шматочки і гранатові зерна з соком викладаємо в глечик, збризкуємо все лікером і, закривши кришкою, ставимо приблизно на 2 години в прохолодне місце. Після цього вливаємо половину порції білого вина і ставимо крюшон ще на 1 годину просочитися. Потім наливаємо залишилося вино, додаємо шампанське, розбавляємо мінеральною водою і подаємо на фуршетний столик.
Безалкогольний гранатово-ананасовий крюшон
Інгредієнти: ананас - 1 шт.; гранат - 2 шт.; цукровий пісок - 05 ст.; мінеральна вода - 500 мл Приготування Ананас нарізаємо кружальцями, очищаємо, акуратно вирізаємо жорстку серцевину, а м'якоть подрібнюємо кубиками. Гранат очистити, видаляємо з зерняток білу плівку і разом з ананасом викладаємо в глечик. Пересипаємо фрукти цукром і злегка придавлюємо все рукою, щоб з'явився сік. Тепер закриваємо глечик кришкою і залишаємо в прохолодному місці приблизно на 2 години. Після цього акуратно доливаємо мінеральну воду, перемішуємо напій, охолоджуємо і подаємо смачний гранатовий крюшон на стіл.
Рецепт алкогольного гранатового крюшону
Інгредієнти: сухе вино - 2 л; шампанське - 1 пляшка; гранат - 2 шт.; фрукти - 200 г; цукровий пісок - 200 г; коньяк - 50 мл Приготування Фрукти промиваємо, витираємо, очищаємо від серцевин і дрібно-дрібно шаткуємо м'якоть. Гранат чистимо, викладаємо зерна разом з фруктами в глечик і заливаємо все сухим вином, шампанським і коньяком. Потім додаємо за смаком цукор, перемішуємо, охолоджуємо напій і розливаємо по склянках.