Вернуться назад Распечатать

Фруктовий коктейль

Фруктовий коктейль
Всім нам хочеться радувати себе і своїх близьких круглий рік свіжими фруктами і овочами. Влітку і восени така можливість надається природою, а ось взимку і навесні доводиться варити киселі, компоти з заморожених ягід і фруктів. Але навіть у холодну пору року ви можете спокійно побалувати себе корисними, багатими вітамінами фруктовими коктейлями, вселяють спогади про сонячному і спекотне літо. Давайте дізнаємося з вами деякі рецепти коктейлів з фруктів.

Рецепт фруктового коктейлю


Інгредієнти:

  • банан - 3 шт.;

  • чорна смородина, ягоди журавлини - 100 г;

  • зелене яблуко - 1 шт.;

  • апельсиновий або яблучний сік - 05 ст.;

  • йогурт - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Фруктовий коктейль в домашніх умовах приготувати дуже просто. Отже, очищаємо від шкірки банани, з яблук зрізаємо шкірку і нарізаємо фрукти на дуже дрібні шматочки. Якщо ви в цьому рецепті будете використовувати заморожені ягоди, то перед закладкою в блендер обов'язково розморозьте їх. Потім засипаємо їх у ємність і подрібнюємо приблизно протягом 20 секунд. Всі підготовлені заздалегідь фрукти перекладаємо до ягід, вливаємо сік і йогурт і ретельно збиваємо до однорідного стану. Такий коктейль з фруктів дуже корисний, тому що багатий вітамінами і мікроелементами.

    Коктейль з молока і фруктів


    Інгредієнти:

  • ківі - 4 шт.;

  • молоко - 250 мл;

  • апельсин - 2 шт.;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • лід.


  • Приготування
    Лід подрібнюємо у блендері або ножем, розкладаємо відразу по склянках. Ківі очищаємо, ріжемо навпіл. Вичавлюємо сік з апельсина. У блендері з'єднуємо ківі, апельсиновий сік, молоко і мед. Збиваємо до однорідності, розливаємо по склянках, перемішуємо і негайно подаємо.

    Коктейль з овочів і фруктів


    Інгредієнти:

  • кориця - 05 ч. ложки;

  • лимон - 2 шт.;

  • грейпфрут - 1 шт.;

  • помідор - 1 шт.;

  • Фруктовий коктейль

  • гарбуз - 600 г;

  • рідкий мед - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Розглянемо простий спосіб, як приготувати фруктовий коктейль. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, відварюємо в підсоленій воді приблизно протягом 10 хвилин і нарізаємо невеликими кубиками. З грейпфрута і лимонів вичавлюємо сік. У блендер кладемо помідор, гарбуз , корицю, добре подрібнюємо все, а потім в отриману масу додаємо сік грейпфрута і лимона, мед і знову збиваємо до стану однорідної пюреподібної маси. При вживанні розливаємо коктейль у високі скляні келихи, кладемо в кожну по кілька кубиків льоду і подаємо до столу.