Всім нам хочеться радувати себе і своїх близьких круглий рік свіжими фруктами і овочами. Влітку і восени така можливість надається природою, а ось взимку і навесні доводиться варити киселі, компоти з заморожених ягід і фруктів. Але навіть у холодну пору року ви можете спокійно побалувати себе корисними, багатими вітамінами фруктовими коктейлями, вселяють спогади про сонячному і спекотне літо. Давайте дізнаємося з вами деякі рецепти коктейлів з фруктів.
Рецепт фруктового коктейлю
Інгредієнти: банан - 3 шт.; чорна смородина, ягоди журавлини - 100 г; зелене яблуко - 1 шт.; апельсиновий або яблучний сік - 05 ст.; йогурт - 3 ст. ложки. Приготування Фруктовий коктейль в домашніх умовах приготувати дуже просто. Отже, очищаємо від шкірки банани, з яблук зрізаємо шкірку і нарізаємо фрукти на дуже дрібні шматочки. Якщо ви в цьому рецепті будете використовувати заморожені ягоди, то перед закладкою в блендер обов'язково розморозьте їх. Потім засипаємо їх у ємність і подрібнюємо приблизно протягом 20 секунд. Всі підготовлені заздалегідь фрукти перекладаємо до ягід, вливаємо сік і йогурт і ретельно збиваємо до однорідного стану. Такий коктейль з фруктів дуже корисний, тому що багатий вітамінами і мікроелементами.
Коктейль з молока і фруктів
Інгредієнти: ківі - 4 шт.; молоко - 250 мл; апельсин - 2 шт.; мед - 1 ст. ложка; лід. Приготування Лід подрібнюємо у блендері або ножем, розкладаємо відразу по склянках. Ківі очищаємо, ріжемо навпіл. Вичавлюємо сік з апельсина. У блендері з'єднуємо ківі, апельсиновий сік, молоко і мед. Збиваємо до однорідності, розливаємо по склянках, перемішуємо і негайно подаємо.
Коктейль з овочів і фруктів
Інгредієнти: кориця - 05 ч. ложки; лимон - 2 шт.; грейпфрут - 1 шт.; помідор - 1 шт.; гарбуз - 600 г; рідкий мед - 1 ч. ложка. Приготування Розглянемо простий спосіб, як приготувати фруктовий коктейль. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, відварюємо в підсоленій воді приблизно протягом 10 хвилин і нарізаємо невеликими кубиками. З грейпфрута і лимонів вичавлюємо сік. У блендер кладемо помідор, гарбуз , корицю, добре подрібнюємо все, а потім в отриману масу додаємо сік грейпфрута і лимона, мед і знову збиваємо до стану однорідної пюреподібної маси. При вживанні розливаємо коктейль у високі скляні келихи, кладемо в кожну по кілька кубиків льоду і подаємо до столу.