Вернуться назад Распечатать

Коктейлі з віскі

Коктейлі з віскі
Віскі - один з найпопулярніших в світі алкогольних напоїв, його походження має свою багату історію і традиції вживання.
Багато цінителів віскі вважають, що найкраще пити його в чистому вигляді, оскільки навіть лід, деяким чином, спотворює смак цього благородного напою. Це твердження справедливо не для всіх сортів віскі (напої різняться за видами, витримці, якістю і ціною), крім того, у різних країнах існують різні традиції.
Досить популярні і коктейлі на основі віскі, їх відомо безліч рецептів, з яких можна виділити 5 найбільш цікавих.
Рецепти простих коктейлів з віскі
Для всіх коктейлів вибираємо віскі в середньому ціновому асортименті. Пити дорогий витриманий віскі краще все ж чистим, а шотландський - з водою.
Один з найпопулярніших і, безумовно, самий простий коктейль - це віскі з колою. На жаль, у цього коктейлю не існує якоїсь особливої історії появи, проте походження виразно американське.
Віскі-кола
Інгредієнти:

  • віскі або бурбон (американські сорти на основі кукурудзи) - 1 частина;

  • кола (будь-яка) - 2-3 частини;

  • лід - 2-4 кубика (за бажанням).


  • Приготування
    У склянку типу Tumbler або інший відповідний закладаємо лід, отмериваем і наливаємо віскі і акуратно доповнюємо потрібною кількістю коли. Злегка розмішуємо. Якщо жарко, кладемо льоду більше.
    А якщо холодно? Тоді готуємо коктейль «Кава по-ірландськи» .
    Коктейль «Кава по-ірландськи»
    В один з промозглих зиязиках вечорів шеф-кухар ресторану ірландського аеропорту приготував каву з додаванням віскі для транзитних пасажирів з США. Клієнтам хотілося скоріше зігрітися, напій їм дуже сподобався.
    Цей коктейль подається у спеціальному скляному бокалі на короткій ніжці з ручкою.
    Інгредієнти:

  • гарячий, щойно зварений міцний чорний кави - 80 мл;

  • тростинний коричневий цукор - 1 ч. ложка;

  • ірландський віскі - 40 мл;

  • збиті натуральні молочні вершки - 30 мл


  • Приготування
    Спочатку розчиняємо в каву цукор, потім вливаємо віскі і зверху акуратно ложечкою викладаємо збиті вершки (можна присипати тертим шоколадом).
    Коктейль «Манхеттен»
    Це один із найстаріших класичних напоїв на основі віскі. Існує кілька версій його появи, проте популярний напій з 20-х років минулого сторіччя.
    Інгредієнти:

  • канадське (житнє) віскі - 60 мл;

  • червоний солодкий вермут - 30 мл;

  • бітер «Ангостура» - 1-4 краплі.


  • Приготування
    Змішуємо віскі з вермутом і льодом в стакані змішувача ложечкою або в шейкері. Проціджуємо через тренер в Tumbler і подаємо без льоду. Келих прикрашаємо вишенькою або лимонною цедрою. Відомий і варіант з бурбоном з трохи зміненими пропорціями.
    «Whiskey Sour»
    Перша письмова згадка цього коктейлю зафіксовано в 1862 році. Він являє собою напій з віскі, лимонного соку, цукру і невеликої кількості яєчного білка (втім, в Європі зазвичай готують без білка).
    Інгредієнти:

  • віскі американський - 40 мл;

  • сироп цукровий - 20 мл;

  • сік лимона - 20 мл;

  • кілька крапель яєчного білка (щоб уникнути сальмонельозу краще використовувати перепелині яйця).


  • Приготування
    Змішуємо в шейкері віскі, цукровий сироп, лимонний сік і лід. Енергійно зіб'ємо. Процідимо через тренер в коктейльний келих. Зануримо в нього коктейльну вишню.
    Коктейль «Яблучний Джек» з віскі з яблучним соком
    Інгредієнти:
    Коктейлі з віскі


  • віскі - 1 частина;

  • яблучний фреш без м'якоті, проціджений - 3 частини;

  • часточка лимона.


  • Приготування
    У келих наливаємо віскі і яблучний сік. Прикрашаємо часточкою ливмона. Додаємо лід і перемішуємо.
    Відомо багато інших рецептів коктейлів на основі віскі та їх варіацій, в яких його змішують з ромом, мартіні, джином, різними лікерами та іншими компонентами. Злегка попрактиковавшись, ви можете придумувати і свої варіанти, головне - не варто надмірно «забивати» смак віскі іншими інгредієнтами.
    А любителям експериментів з алкоголем пропонуємо спробувати коктейлі з ромом , які сподобаються поціновувачам цього напою.