Вернуться назад Распечатать

Шоколадний коктейль

Шоколадний коктейль
Шоколадні коктейлі - цілком вдалий вибір напоїв для ланчу, післяполудневого перекусу, вечірки, вечері або романтичного побачення.
Вельми цікаві і вишукані коктейлі виходять з розтопленого шоколаду або шоколадного сиропу з додаванням різних міцних алкогольних напоїв, наприклад, різних лікарів, рому або коньяку. Також використовують шоколадні лікери і какао-порошок. Можна готувати і різні шоколадні безалкогольні коктейлі з додаванням фруктів, фруктових сиропів і різних молочних продуктів. Давайте розглянемо кілька рецептів шоколадних коктейлів.
Слідуючи цим простим рецептами, ви зможете приємно здивувати і порадувати ваших гостей і домашніх. Потрібно враховувати, що всі ці коктейлі досить калорійні (особливо з молочними продуктами).

Кавово-шоколадний коктейль з коньяком


Інгредієнти:

  • свіжозварений міцний чорний кави - 80 мл;

  • шматочок чорного шоколаду (без горіхів та інших наповнювачів) - близько 30-50 м;

  • недорогий коньяк або виноградне бренді - 30 мл;

  • ваніль - 1 щіпка.


  • Приготування
    Шоколад натремо на тертці і змішуємо з гарячою кавою. Можна вчинити інакше і спочатку розтопити його. Додаємо ром і ваніль, перемішуємо. Якщо бажаєте можна зверху викласти трохи збитих вершків. Такий коктейль зручно подати у скляному бокалі з ручкою збоку - такому, в яких подають «кава по-ірландськи» . Цей коктейль хороший для прохолодних днів.

    Яєчно-шоколадний коктейль з ромом


    Інгредієнти:

  • шоколад чорний гіркий - 40-50 г;

  • ром золотою або темний - 40-50 мл;

  • перепелині яйця свіжі - 3-4 шт.;

  • маленьке колечко гострого червоного перцю;

  • сік лайма чи лимона - кілька крапель за смаком.


  • Приготування
    На дно склянки кладемо колечко червоного перцю і капаємо сік лайма, обережно, не збовтуючи, доповнюємо перепелиними яйцями. В окремій ємності змішати розтоплений шоколад з ромом. Трохи охолоджуємо і обережно додаємо склянку з яйцями. Не перемішуємо. Подаємо зі склянкою соку, наприклад, грейпфрутового.

    Вершковий коктейль з шоколадним лікером


    Інгредієнти:

  • шоколадний лікер Godiva темний - 30-40 мл;

  • недорогий віскі (краще шотландська) - 25-30 мл;

  • вершки молочні натуральні;

  • трохи чорного шоколаду для прикраси;

  • лід - 1-4 кубика.


  • Приготування
    У келих типу тумблер викладаємо лід. Наливаємо лікер, зверху доливаємо віскі, а зверху вершки. Не перемішуємо. Подаємо з трубочкою.
    Можливий і варіант з білим шоколадним лікером Godiva.

    Шоколадний молочний безалкогольний коктейль з морозивом


    Інгредієнти:

  • молоко натуральне жирністю 23 відсотка пастеризоване - 100 мл;

  • морозиво шоколадне - 50-80 г;

  • шоколад чорний - 30-40 г;

  • щіпка ванілі.


  • Приготування
    Змішаємо молоко, ваніль і морозиво, доведемо до однорідності блендером і перельем в келих. Шоколад натремо на тертці і насиплем зверху. Злегка перемішати. Наш коктейль з морозивом готовий!

    Шоколадно-банановий коктейль з йогуртом


    Інгредієнти:

  • йогурт молочний класичний або грецький натуральний живий (без добавок і консервантів) - 100 мл;

  • міцне охолоджене какао (1ч. ложка з гіркою какао + 1 ч. ложка цукру на 50 мл води);

  • м'якоть банана середньої стиглості.


  • Шоколадний коктейль

    Приготування
    У склянку викладаємо (або наливаємо, залежить від густоти) йогурт. Додаємо маленькі шматочки м'якоті банана. Зверху наливаємо какао. Злегка перемішуємо, не прагнучи довести до однорідності. Подаємо з ложечкою.
    Злегка попрактикувавшись таким чином, ви і самі зможете придумати, як найкращим чином зробити шоколадний коктейль, які інгредієнти і в яких пропорціях повинні входити до його складу. У цьому питанні головне - фантазія і почуття міри. Зрозуміло, буде корисно почитати спеціальну літературу і керуватися деякими загальними поняттями про поєднання смаків і запахів.