Шоколадні коктейлі - цілком вдалий вибір напоїв для ланчу, післяполудневого перекусу, вечірки, вечері або романтичного побачення.
Вельми цікаві і вишукані коктейлі виходять з розтопленого шоколаду або шоколадного сиропу з додаванням різних міцних алкогольних напоїв, наприклад, різних лікарів, рому або коньяку. Також використовують шоколадні лікери і какао-порошок. Можна готувати і різні шоколадні безалкогольні коктейлі з додаванням фруктів, фруктових сиропів і різних молочних продуктів. Давайте розглянемо кілька рецептів шоколадних коктейлів.
Слідуючи цим простим рецептами, ви зможете приємно здивувати і порадувати ваших гостей і домашніх. Потрібно враховувати, що всі ці коктейлі досить калорійні (особливо з молочними продуктами).
Кавово-шоколадний коктейль з коньяком
Інгредієнти: свіжозварений міцний чорний кави - 80 мл; шматочок чорного шоколаду (без горіхів та інших наповнювачів) - близько 30-50 м; недорогий коньяк або виноградне бренді - 30 мл; ваніль - 1 щіпка. Приготування Шоколад натремо на тертці і змішуємо з гарячою кавою. Можна вчинити інакше і спочатку розтопити його. Додаємо ром і ваніль, перемішуємо. Якщо бажаєте можна зверху викласти трохи збитих вершків. Такий коктейль зручно подати у скляному бокалі з ручкою збоку - такому, в яких подають «кава по-ірландськи» . Цей коктейль хороший для прохолодних днів.
Яєчно-шоколадний коктейль з ромом
Інгредієнти: шоколад чорний гіркий - 40-50 г; ром золотою або темний - 40-50 мл; перепелині яйця свіжі - 3-4 шт.; маленьке колечко гострого червоного перцю; сік лайма чи лимона - кілька крапель за смаком. Приготування На дно склянки кладемо колечко червоного перцю і капаємо сік лайма, обережно, не збовтуючи, доповнюємо перепелиними яйцями. В окремій ємності змішати розтоплений шоколад з ромом. Трохи охолоджуємо і обережно додаємо склянку з яйцями. Не перемішуємо. Подаємо зі склянкою соку, наприклад, грейпфрутового.
Вершковий коктейль з шоколадним лікером
Інгредієнти: шоколадний лікер Godiva темний - 30-40 мл; недорогий віскі (краще шотландська) - 25-30 мл; вершки молочні натуральні; трохи чорного шоколаду для прикраси; лід - 1-4 кубика. Приготування У келих типу тумблер викладаємо лід. Наливаємо лікер, зверху доливаємо віскі, а зверху вершки. Не перемішуємо. Подаємо з трубочкою.
Можливий і варіант з білим шоколадним лікером Godiva.
Шоколадний молочний безалкогольний коктейль з морозивом
Інгредієнти: молоко натуральне жирністю 23 відсотка пастеризоване - 100 мл; морозиво шоколадне - 50-80 г; шоколад чорний - 30-40 г; щіпка ванілі. Приготування Змішаємо молоко, ваніль і морозиво, доведемо до однорідності блендером і перельем в келих. Шоколад натремо на тертці і насиплем зверху. Злегка перемішати. Наш коктейль з морозивом готовий!
Шоколадно-банановий коктейль з йогуртом
Інгредієнти: йогурт молочний класичний або грецький натуральний живий (без добавок і консервантів) - 100 мл; міцне охолоджене какао (1ч. ложка з гіркою какао + 1 ч. ложка цукру на 50 мл води); м'якоть банана середньої стиглості. Приготування У склянку викладаємо (або наливаємо, залежить від густоти) йогурт. Додаємо маленькі шматочки м'якоті банана. Зверху наливаємо какао. Злегка перемішуємо, не прагнучи довести до однорідності. Подаємо з ложечкою.
Злегка попрактикувавшись таким чином, ви і самі зможете придумати, як найкращим чином зробити шоколадний коктейль, які інгредієнти і в яких пропорціях повинні входити до його складу. У цьому питанні головне - фантазія і почуття міри. Зрозуміло, буде корисно почитати спеціальну літературу і керуватися деякими загальними поняттями про поєднання смаків і запахів.