У найспекотніші дні фруктові коктейлі відмінно допоможуть освіжити організм. Та й користі від них багато. Якщо, звичайно, приготовані ці напої зі свіжих фруктів і ягід. З соковитих фруктів видавлюють зазвичай соки, а м'яких - роблять пюре, яке згодом, розводять соками, водою, молоком або вершками.
Для коктейлів з ківі вибирають стиглі, м'які плоди, як правило, вони солодше недозрілих, а також у них менше кислоти. Так як у цього плоду смакові властивості не дуже яскраво виражені, салати та коктейлі краще використовувати фрукти і ягоди, не перебивають присмак ківі. Кращими компонентами є банани, ананаси, груші, яблучний сік, ягоди чорниці, ожини та інші.
Коктейль з ківі і банани
Інгредієнти: плід ківі - 4 шт.; банани - 2 шт.; ананасовий сік - 100 мл; ванільний цукор - 1 пакетик; лимонний сік - 3 столові ложки; ядра волоських горіхів - 1 чайна ложка; фруктовий сироп - 3 столові ложки. Приготування Очищаємо ківі, режим на кубики, а також залишаємо кілька кружечків для прикраси келихів. Банан теж чистимо і ріжемо. З ківі і бананів з допомогою блендера робимо пюре. До пюре додаємо ананасовий і лимонний сік, фруктовий сироп для коктейлю і пакетик ванільного цукру. Всі складові рецепту коктейлю з ківі збиваємо в блендері і розливаємо в стакани. Зверху посипаємо підсмаженими і змеленими ядрами волоського горіха.
З фруктами і ягодами дуже добре поєднуються молочні продукти: молоко, вершки, морозиво, некисла сметана, сир. Фруктово-молочні коктейлі насичують організм кальцієм, вітамінами і мікроелементами, і крім того, дуже поживні.
Молочний коктейль з ківі
Інгредієнти: очищений і порізаний ківі - 100 г; апельсиновий лікер - 8 столових ложок; молоко або вершки - 100 г; лід - 4 кубики; апельсин - 1 шт.; м'ята - кілька листочків. Приготування З ківі в блендері робимо пюре. У пюре вливаємо лікер і молоко, додаємо кубики льоду. Все перемішуємо і розливаємо в келихи. Прикрашаємо апельсиновою цедрою, нарізаними кружечками апельсинів і листочками м'яти.
Коктейль з ківі і молока готовий, приємного апетиту!