Вернуться назад Распечатать

Смузі з вівсянкою

Смузі з вівсянкою
Немає сніданку корисніше, ніж смузі з вівсянкою. По-перше, такий початок дня надає енергії на всі прийдешні звершення, по-друге, вівсяний смузі активує травлення і змушує ваш ШКТ працювати правильніше й інтенсивніше, ну а по-третє, - це дуже смачно і ситно.
Смузі з бананом і вівсянкою
Інгредієнти:

  • йогурт - 250 мл;

  • молоко - 250 мл;

  • вівсянка - 1/4 ст.;

  • банан - 1 шт.;

  • арахісова олія - за смаком.


  • Приготування
    Банан очистити і заморожуємо в спеціальному контейнері протягом 6-8 годин. Очищений банан заливаємо молоком і йогуртом додаємо до нього вівсянку і трохи арахісового масла для солодощі. Збиваємо банановий смузі з вівсянкою до однорідності і п'ємо.
    Рецепт смузі з полуницею та вівсянкою
    Інгредієнти:

  • молоко - 1 ст.;

  • вівсяні пластівці - 1/4 ст.;

  • банан - 1/2 шт.;

  • заморожена полуниця - 8-10 шт.;

  • мед - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Банан нарізаємо скибочками і кладемо в чашу блендера разом з молоком, полуницею і медом, як підсолоджувача. Збиваємо все інгредієнти до однорідності і розливаємо по склянках.
    Смузі на сніданок з вівсянкою і кефіром
    Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці - 1/4 ст.;

  • насіння чіа (за бажанням) - 1 1/2 ч. ложки;

  • молоко - 1/2 ст.;

  • гранатовий сік - 1/2 ст.;

  • кефір - 1/4 ст.;

  • чорниця заморожена - 1 ст.;

  • ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки;

  • мед - за смаком.


  • Приготування
    Вівсянку і насіння чіа збиваємо з допомогою блендера в борошно. Заливаємо вівсяну муку молоком, додаємо кефір і чорницю, після чого знову збиваємо всі інгредієнти разом. Спробуйте готовий напій і додайте будь-який обраний підсолоджувач за смаком. Розведіть смузі гранатовим соком додайте ванільний екстракт і поставте в холодильник на 4 години, щоб насіння і вівсяні пластівці розбухнули.
    Смузі з сиром і вівсянкою
    Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці - 1/4 ст.;

  • сир - 1/2 ст.;

  • персики - 1 ст.;

  • лід - 1/2 ст.;

  • яблучний сік - 1/2 ст.;

  • мед - за смаком.


  • Приготування
    Вівсяні пластівці перетворюємо в борошно з допомогою потужного блендера або кавомолки. Заливаємо вівсяну муку соком і залишаємо набрякнути 10-15 хвилин. За допомогою блендера збиваємо вівсяну суміш з сиром, шматочками заморожених персиків, льодом і медом. Готову суміш можна вживати відразу ж.
    Рецепт смузі з вівсянкою
    Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці - 1/4 ст.;

  • молоко - 1 ст.;

  • йогурт - 1 /4 ст.;

  • консервований ананас - 1 ст.;

  • ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки;

  • мед - за смаком.


  • Приготування
    Перетворюємо вівсяні пластівці в борошно і заливаємо борошно злегка теплим молоком. Чекаємо, поки молоко повністю охолоне, а вівсяне борошно розбухне. Тепер додаємо в суміш ананаси і йогурт, слідом можна влити трохи кокосової води, якщо така є в продажу у вашому місті. Далі залишається лише знову збити все до бажаного ступеня гладкості і додати трохи ванілі і меду.
    Смузі з вівсянкою і вишнею
    Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці - 1/4 ст.;

  • молоко - 3/4 ст.;

  • вишневий сік - 1/2 ст.;

  • грецький йогурт - 1 /4 ст.;

  • заморожена вишня - 1 ст.;

  • ваніль - за смаком;

  • Смузі з вівсянкою

  • мед - за смаком.


  • Приготування
    Подрібнюємо вівсяні пластівці в борошно і заливаємо їх соком і молоком. Знову збиваємо всі разом, переконавшись, що вівсяна мука не взялася брижами. Тепер залишаємо вівсянку набрякнути 20-30 хвилин, можна навіть злегка підігріти суміш в мікрохвильовій печі, щоб борошно швидше набралася вологи. Тепер у суміш можна за смаком додати ванілі в чистому вигляді або у складі ванільного цукру або екстракту. Слідом кладемо вибраний підсолоджувач, грецький йогурт і вишні. Збиваємо смузі останній раз і розливаємо по склянках.
    Напій можна вживати відразу після приготування, можна зберігати в холодильнику протягом 2-3 днів, а можна заморозити в спеціальних формах і є як морозиво.