Немає сніданку корисніше, ніж смузі з вівсянкою. По-перше, такий початок дня надає енергії на всі прийдешні звершення, по-друге, вівсяний смузі активує травлення і змушує ваш ШКТ працювати правильніше й інтенсивніше, ну а по-третє, - це дуже смачно і ситно.
Смузі з бананом і вівсянкою
Інгредієнти: йогурт - 250 мл; молоко - 250 мл; вівсянка - 1/4 ст.; банан - 1 шт.; арахісова олія - за смаком. Приготування Банан очистити і заморожуємо в спеціальному контейнері протягом 6-8 годин. Очищений банан заливаємо молоком і йогуртом додаємо до нього вівсянку і трохи арахісового масла для солодощі. Збиваємо банановий смузі з вівсянкою до однорідності і п'ємо.
Рецепт смузі з полуницею та вівсянкою
Інгредієнти: молоко - 1 ст.; вівсяні пластівці - 1/4 ст.; банан - 1/2 шт.; заморожена полуниця - 8-10 шт.; мед - 1 ст. ложка. Приготування Банан нарізаємо скибочками і кладемо в чашу блендера разом з молоком, полуницею і медом, як підсолоджувача. Збиваємо все інгредієнти до однорідності і розливаємо по склянках.
Смузі на сніданок з вівсянкою і кефіром
Інгредієнти: вівсяні пластівці - 1/4 ст.; насіння чіа (за бажанням) - 1 1/2 ч. ложки; молоко - 1/2 ст.; гранатовий сік - 1/2 ст.; кефір - 1/4 ст.; чорниця заморожена - 1 ст.; ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки; мед - за смаком. Приготування Вівсянку і насіння чіа збиваємо з допомогою блендера в борошно. Заливаємо вівсяну муку молоком, додаємо кефір і чорницю, після чого знову збиваємо всі інгредієнти разом. Спробуйте готовий напій і додайте будь-який обраний підсолоджувач за смаком. Розведіть смузі гранатовим соком додайте ванільний екстракт і поставте в холодильник на 4 години, щоб насіння і вівсяні пластівці розбухнули.
Смузі з сиром і вівсянкою
Інгредієнти: вівсяні пластівці - 1/4 ст.; сир - 1/2 ст.; персики - 1 ст.; лід - 1/2 ст.; яблучний сік - 1/2 ст.; мед - за смаком. Приготування Вівсяні пластівці перетворюємо в борошно з допомогою потужного блендера або кавомолки. Заливаємо вівсяну муку соком і залишаємо набрякнути 10-15 хвилин. За допомогою блендера збиваємо вівсяну суміш з сиром, шматочками заморожених персиків, льодом і медом. Готову суміш можна вживати відразу ж.
Рецепт смузі з вівсянкою
Інгредієнти: вівсяні пластівці - 1/4 ст.; молоко - 1 ст.; йогурт - 1 /4 ст.; консервований ананас - 1 ст.; ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки; мед - за смаком. Приготування Перетворюємо вівсяні пластівці в борошно і заливаємо борошно злегка теплим молоком. Чекаємо, поки молоко повністю охолоне, а вівсяне борошно розбухне. Тепер додаємо в суміш ананаси і йогурт, слідом можна влити трохи кокосової води, якщо така є в продажу у вашому місті. Далі залишається лише знову збити все до бажаного ступеня гладкості і додати трохи ванілі і меду.
Смузі з вівсянкою і вишнею
Інгредієнти: вівсяні пластівці - 1/4 ст.; молоко - 3/4 ст.; вишневий сік - 1/2 ст.; грецький йогурт - 1 /4 ст.; заморожена вишня - 1 ст.; ваніль - за смаком; мед - за смаком. Приготування Подрібнюємо вівсяні пластівці в борошно і заливаємо їх соком і молоком. Знову збиваємо всі разом, переконавшись, що вівсяна мука не взялася брижами. Тепер залишаємо вівсянку набрякнути 20-30 хвилин, можна навіть злегка підігріти суміш в мікрохвильовій печі, щоб борошно швидше набралася вологи. Тепер у суміш можна за смаком додати ванілі в чистому вигляді або у складі ванільного цукру або екстракту. Слідом кладемо вибраний підсолоджувач, грецький йогурт і вишні. Збиваємо смузі останній раз і розливаємо по склянках.
Напій можна вживати відразу після приготування, можна зберігати в холодильнику протягом 2-3 днів, а можна заморозити в спеціальних формах і є як морозиво.