Смородина містить найбільшу кількість вітаміну С серед усіх ягід і випереджає за цим показником навіть цитрусові. Так що може бути краще, ніж почати ранок з такою "вітамінної бомби"? Не обов'язково їсти жменю ягід щоранку, адже з смородини можна легко зробити смачні смузі .
Смузі з червоної смородини
Інгредієнти: червона смородина - 500 г; банани - 2 шт.; смородиновий сироп - 6 ст. ложок; йогурт - 1 1/2 ст.; лід. Приготування Ягоди смородини промиваємо й обсушуємо. Перевіряємо, щоб на ягодах не залишилося зелених частин стебла і плодоніжки. Банани чистимо і нарізаємо кубиками. Викладаємо ягоди і скибочки бананів в чашу блендера, заливаємо все сиропом і йогуртом а потім збиваємо до однорідності.
Смузі з червоною смородиною і чорницею
Інгредієнти: персики - 2 шт.; червона смородина - 1/2 ст.; чорниця (заморожена) - 1/2 ст.; кокосова вода - 1/2 ст.; лід; мед - за смаком. Приготування Персики очистити від кісточок, а м'якоть нарізаємо кубиками. Кладемо в чашу блендера персики і ягоди, заливаємо все кокосовою водою (замінити її можна молоком або йогуртом), додаємо будь підсолоджувач за смаком і збиваємо все з допомогою блендера.
Рецепт смузі з чорної смородини
З рецепту нижче можна виключити морозиво у разі, якщо ви вживаєте смузі під час дієти. Залиште знежирене молоко або замініть його йогуртом.
Інгредієнти: ягоди чорної смородини - 1/2 ст.; молоко - 500 мл; ванільне морозиво - 1/2 ст.; мед або сироп - за смаком; мелений кардамон - щіпка. Приготування Ягоди ретельно промиваємо, обсушуємо і закладаємо в чашу блендера разом з іншими інгредієнтами. Збиваємо смузі до однорідності і розливаємо по склянках.
Смузі зі смородиною
Нижченаведений
рецепт особливо актуальне пізнім влітку, коли на прилавках з'являються медові дині. Ягоди для рецепта можна купити замороженими, а в дієтичної інтерпретації замінити йогурт знежиреним або соєвим молоком.
Інгредієнти: полуниця - 5 шт.; чорна смородина - 2 ст.; йогурт - 1 ст.; сироп або мед - за смаком; диня - 120 р. Приготування Перед початком готування інгредієнти смузі бажано охолодити, а диню нарізати шматочками і заморозити. У чашу блендера кладемо очищену від плодоніжок і промиту полуницю, чорну смородину і шматочки дині. Заливаємо все фрукти і ягоди йогуртом, і додаємо будь підсолоджувач за смаком. Збиваємо смузі до однорідності.