З приходом зими організм починає тужити за річним фруктам та ягодам, відчувається брак вітамінів. Але якщо ви запаслися замороженими дарами літа, то вихід є. Спробуйте зварити морс із заморожених ягід. Крім того, що напій надзвичайно смачний, він ще й корисний. Адже в холодну пору року ми всі маємо схильність до простудних захворювань, а брусниця, малина, чорниця або горобина чудово справляються не тільки з першими симптомами хвороби, але і захищають організм від можливості злягти з грипом на пару тижнів.
Готується ягідний морс легко і швидко, а щоб напій не втратив своїх цінних і корисних якостей, ми розповімо, як його правильно приготувати.
Ягідний морс - рецепт
Для приготування морсу з ягід, найкраще включити в рецепт кілька їх видів, тоді напій вийде більш насиченим. За бажанням можете додавати лимон, апельсин або їх цедру, тим самим збагачуючи напій вітаміном С. Головне в тому, щоб морс із заморожених ягід зберіг максимум корисних властивостей, попередньо віджати сік, потім відварити вичавки і вже після - додавати сік у відвар.
Інгредієнти: брусниця - 250 г; журавлина - 250 г; горобина чорноплідна - 250 г; цукор або мед - за смаком. Приготування Розморожуємо ягоди - для цього опускаємо їх на годину в холодну воду. Потім промиваємо, кладемо в каструлю, додаємо воду (4 літри) і ставимо на вогонь. Морс доводимо до кипіння і відразу ж прибираємо з вогню. Даємо трохи охолонути, ягоду відкидаємо на друшляк, потім гарненько мнемо над каструлею, щоб стік сік і додаємо цукор. Зазвичай кладуть 2 склянки на 4 літри води, але ви можете регулювати солодкість морсу з ягід на свій розсуд. Залишки ягід можете сміливо викидати. Ви можете діяти по-іншому: попередньо віджати сік з ягід, а потім додати його до відвару з вичавків. Ось і весь рецепт!