Якщо вам ніколи не доводилося куштувати крюшон, але ви пили пунш , то смак цього напою ви вже можете уявити, так як вони дуже схожі між собою.
Класичний крюшон - це алкогольний напій із суміші вина, лікеру, цукрового сиропу і фруктового соку або компоту, однак зараз відомо достатню кількість безалкогольних рецептів.
Як приготувати крюшон обох різновидів, ви дізнаєтеся в цій статті.
Напій крюшон - рецепт безалкогольний
Освіжитися прийдешнім влітку допоможе прохолодний і безалкогольний персиковий крюшон.
Інгредієнти: персики - 5 шт.; цукор - 1 ст. ложка; персиковий сік - 1 1/2 ст.; ягідний морс - 1 1/2 л; вода газована - 250 мл Приготування Персики очистити від кісточок і шкірки, а соковиту м'якоть відправляємо на дно крюшонніцу і засипаємо цукром. Далі напій доповнюємо персиковим соком, закриваємо ємність і відправляємо в холодильник на 2 години.
Після закінчення часу в крюшон доливаємо ягідний морс і мінеральну воду, перемішуємо і подаємо до столу.
Крюшон - лимонад
Легкий і ароматний напій не тільки допоможе охолодитися, але і додасть сил та енергії.
Інгредієнти: апельсин - 2 шт.; лимонний сік - 500 мл; мінеральна вода - 1 л; цукор - за смаком; свіжа м'ята для прикраси. Приготування Апельсини миємо, нарізаємо кружальцями і викладаємо на дно крюшонніцу. Засипаємо цитрусові цукром і заливаємо лимонним соком, залишаємо на 30 хвилин у холодильнику. Перед подачею до столу напій заливаємо газованою водою, розливаємо лимонад по склянках і прикрашаємо листочками свіжої м'яти.
Крюшон апельсиновий з персиками - рецепт
Алкогольний крюшон з апельсинів завжди вигідно впишеться в будь-фуршет, до того ж, його можна ефектно подати, прикрасивши часточками свіжого апельсина, м'ятою і льодом.
З перерахованих нижче інгредієнтів виходить 5 порцій.
Інгредієнти: апельсиновий сік - 250 мл; коньяк - 50 мл; біле сухе вино - 500 мл; шампанське - 250 мл; персик - 3 шт.; цукор - за смаком. Приготування Персик очищаємо від кісточок і шкірки, нарізаємо великими шматочками, засипаємо цукром і залишаємо на 15-20 хвилин в холодильнику. Зацукровані персики заливаємо апельсиновим соком, коньяком і білим вином, перед подачею додаємо в напій крижане шампанське. Останнє можна замінити газованою водою.
Подаємо крюшон в широких склянках, прикрасивши смужками апельсинової цедри і доповнивши жменею колотого льоду.