Варто нам лише почути слово «лимонад», як у нашій пам'яті відразу виникає вихор каруселі, сонячне літо і море повітряних куль. Що і говорити, лимонад полюбився всім ще з самого дитинства.
Лимонад, не обов'язково повинен складатися з лимонів, як обіцяє його назву, в ньому може бути багато інших смачних і соковитих фруктів і ягід - абрикосів, полуниці, груші, м'яти і т. д.
Жарким спекотним літом ковток холодного лимонаду з чарівними бульбашками - просто порятунок. А чи знаєте ви, що лимонад можна не тільки купити в магазині, але і зробити своїми руками вдома? Ні? Тоді треба це виправити!
Лимонад грушевий
Інгредієнти: груша - 2 шт.; лимонний сік - 250 мл; цукор - 130 г; вода - 900 мл. Приготування Як приготувати лимонад будинку? Беремо кілька стиглих груш, миємо, обсушуємо, акуратно вирізаємо серцевину і нарізаємо дрібними кубиками. Змішуємо в кухонному комбайні груші, лимонний сік і цукор. Збиваємо все до пюреобразного однорідного стану. Далі проціджуємо суміш через дрібне сито в миску і перекладаємо м'якоть в невелику каструльку. Вливаємо 1 склянку окропу, перемішуємо і відставляємо в сторону для остигання. Ще раз проціджуємо все через сито в миску з соком і викидаємо м'якоть. Розбавляємо залишилася холодною водою і ретельно перемішуємо. Подаємо напій охолодженим, додавши кілька кубиків льоду. Перед подачею на стіл прикрашаємо лимонад дюшес гілочкою свіжої м'яти.
А якщо ви трохи подогреете його на плиті і додасте в нього корицю або шматочок імбиру, то він відмінно зігріє вас в холодний морозний день.
Полуничний лимонад
Інгредієнти: цукор - 200 г; сік лайма чи лимона - 50 мл; содова - 2 л; вода - 250 мл; лайм - 2 шт.; полуничний сік - 500 мл; полуниця - 200 р. Приготування Насипаємо цукровий пісок в невелику каструльку, заливаємо водою і доводимо на середньому вогні до кипіння, постійно помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться. Потім вливаємо потихеньку сік лайма і ретельно перемішуємо. Знімаємо сироп з вогню і відставляємо в сторону, щоб він як слід охолов.
Далі наливаємо у глечик, приготований лайязикай сироп і полуничний сік, ретельно розмішуємо. Додаємо содову і заздалегідь нарізану скибочками полуниці. Розливаємо лимонад у склянки з льодом, прикрашаємо часточками лимона і свіжою полуницею.
М'ятний лимонад
Інгредієнти: сік лайма - 100 мл; газована мінеральна вода - 350 мл; мед або цукровий сироп - 50 мл; свіжі листочки м'яти - за смаком; часточки лайма. Приготування Рецепт приготування домашнього лимонаду з м'ятою досить простий. У глибокій каструлі змішуємо лимонний сік, цукровий сироп, мінеральну воду. Потім перелити в глечик, охолоджуємо і розливаємо по високих склянках. Перед подачею на стіл прикрашаємо напій часточками лайма і свіжими листочками м'яти. Ось і все, домашній лимонад з м'ятою і готовий - дуже смачний, а головне натуральний.
Рецепт лимонаду з ківі
Інгредієнти: ківі - 10 шт.; цукровий пісок - 1 ст.; лимонний сік - 1 ст.; газована мінеральна вода - 1 л; кип'ячена вода - 200 мл Приготування Беремо приблизно 7 ківі, миємо, обсушуємо, очищаємо від шкірки і подрібнюємо блендером до однорідного пюреобразного
стану. Далі протираємо гарненько отриману фруктову масу через сито, видаляючи таким чином насіння. У глибокому посуді змішуємо лимонний сік, цукровий пісок і фруктову масу. Вливаємо газовану воду і перемішуємо. Тепер готуємо лід. Для цього очищаємо залишилися ківі і ріжемо на дрібні шматочки. Викладаємо їх у форму для льоду, заливаємо водою і ставимо в морозилку до повного застигання. Потім на дно кожного стакана кладемо пару фруктових кубиків і наливаємо лимонад.
Якщо всі ці рецепти здалися вам солодкими, то можна залишити їх діткам, а собі приготувати компот з яблук або банановий квас . Ці напої освіжають нітрохи не гірше.