Вернуться назад Распечатать

Томатний сік - рецепт

Томатний сік - рецепт
Томат є одним з найбільш корисних овочів, так як помідори містять кислоти, які необхідні при обмінних процесах, корисні при недокрів'ї, знесиленні і серцево-судинних захворюваннях. Сік, приготований з помідорів, дуже корисний, адже він багатий калієм, кальцієм, магнієм і натрієм, не кажучи вже про те, що ще і дуже смачний. Рецепт приготування томатного соку досить простий, так що його можна без праці робити вдома, запасати на зиму і використовувати в кулінарних цілях, забувши про томатній пасті і магазинних соках.

Рецепт домашнього томатного соку


Інгредієнти:

  • помідор - 500 г;

  • сіль, цукор, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Для приготування томатного соку помідори ретельно миємо, видаляємо плодоніжки, розрізаємо на шматочки і пропускаємо через соковижималку. Отриманий сік перелити в емальовану каструлю, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння на помірному вогні і проварюємо протягом 10 хвилин, поки не перестане утворюватися піна. У готовий сік додаємо за смаком сіль, цукор, чорний перець і інші спеції (наприклад: базилік, або орегано). Все перемішуємо, відразу ж розливаємо напій по стерилізованим банкам і закатуємо. Закриті банки ставимо кришками вниз до наступного дня, а потім прибираємо в прохолодне місце: підвал або комору.

    Рецепт свіжовичавленого томатного соку з селерою


    Інгредієнти:

  • помідор - 2 кг;

  • черешкова селера - 1 кг;

  • Томатний сік - рецепт
  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Помідори миємо, обсушуємо, ріжемо часточками, пропускаємо через м'ясорубку, а потім протираємо масу через сито. Ставимо сік на слабкий вогонь і доводимо до кипіння. Селера промиваємо, подрібнюємо невеликими кубиками і додаємо в томатний сік. Потім подрібнюємо все блендером до однорідного стану, приправляємо сіллю, перцем за смаком і розливаємо по чистим банкам.
    Хочете приготувати більше корисних домашніх соків для своїх домашніх? Тоді випробуйте рецепти морквяного і журавлинного соку .