Компот з яблук, рецепти якого будуть представлені нижче, є одним з найбільш освіжаючих літніх напоїв. Готувати його можна в поєднанні з різними фруктами, радуючи себе і своїх близьких ароматними напоями кожен день.
Компот із сушених яблук
Інгредієнти: яблука сушені - 2 ст.; вода - 3 л; родзинки - 1/2 ст.; кориця - 1 паличка; цукор - 1 ст. Приготування Приготування компоту з яблук і кориці займає зовсім небагато часу. Для початку необхідно залити промиті яблука з родзинками водою і відправити каструлю на плиту. Коли вода закипить, слід додати у компот цукор і варити ще 15-20 хвилин на повільному вогні. Після того, як ви вимкніть вогонь, додайте в компот паличку кориці, накрийте каструлю кришкою і дочекайтеся, поки напій охолоне.
Компот із свіжих яблук
Про те, як приготувати компот із свіжих яблук, розповість цей рецепт.
Інгредієнти: яблука - 500 г; вода - 3 л; цукор - 1/2 ст. Приготування Насамперед необхідно відправити каструлю з водою на плиту і дочекатися, поки вода закипить. У цей час можна очистити яблука від шкірки і нарізати їх скибочками. У закипілу воду слід відправити яблука з цукром, перемішати інгредієнти і зменшити вогонь. Варити компот із свіжих яблук достатньо 15-20 хвилин.
Перед вживанням потрібно дочекатися, поки він охолоне.
Компот з яблук і груш
Такий компот володіє незвичайним смаком і ароматом і чудово підходить в якості освіжаючого літнього напою.
Інгредієнти: яблука - 500 г; груші - 500 г; цукор коричневий - 100 г; ваніль - 1 паличка; вода - 3 л. Приготування Як і в попередніх рецептах, насамперед необхідно зайнятися підготовкою фруктів: яблука і груші потрібно очистити від шкірки і нарізати тонкими часточками.
Після цього їх потрібно відправити в каструлю з водою, її - на плиту, і дочекатися, поки вода закипить. Тепер необхідно зменшити вогонь, додати в компот цукор, перемішати інгредієнти і варити ще 15 хвилин. Коли напій буде готовий, слід додати до нього паличку ванілі.
Подавати такий напій можна як у холодному, так і в теплому вигляді.
Яблучний компот з виноградом
Далі ви дізнаєтеся, як зробити компот з яблук і винограду.
Інгредієнти: яблука - 1 кг; темний виноград - 400 г; вода - 3 л; цукор - 150 р. Приготування Смак яблучного компоту з виноградом нагадує сік, приготований з цих фруктів. Такий напій можна пити відразу, а можна закочувати в банки і насолоджуватися його смаком взимку, коли захочеться пригадати літо.
Насамперед необхідно промити виноград і яблука і дати їм обсохнути. Яблука також потрібно відокремити від шкірки і серцевини і нарізати часточками.
У каструлю потрібно вилити воду, фрукти відправити туди ж, після чого поставити посуд на плиту і включити вогонь. Коли вода закипить, а станеться це хвилин через 15-20 потрібно додати до фруктів цукор і ретельно все перемішати, після чого зменшити вогонь і варити компот ще 10-15 хвилин. Виноград надає напою насичений червоний колір, який відмінно виглядає в прозорих склянках.
Яблучний компот з лимоном
Як зварити яблучний компот з незвичайним смаком? Про це розповість наш наступний рецепт.
Інгредієнти: яблука - 1 кг; цукор - 1 ст.; лимон - 1/2 шт.; вода - 3 л. Приготування Яблука промити, очистити від шкірки і нарізати часточками. Лимон також потрібно промити і розрізати одну його половину на часточки.
У велику каструлю слід відправити часточки яблук і лимона, цукор і поставити посуд на вогонь.
Після того, як вода закипить, потрібно варити компот ще 15 хвилин. Вимкнений напій необхідно повністю остудити і перелити в глечик. Подавати його можна з льодом і листочками м'яти.
Також випробуйте рецепти узвару із сухофруктів і компоту з червоної смородини .