Людський організм постійно потребує вітамінів, будь то літо, весна, зима чи осінь. Але якщо в літній час з цим проблем особливо не виникає, адже навколо стільки свіжих овочів і фруктів, то як раз в зимово-весняний період з цим виникають труднощі. Можна, звичайно, пити аптечні вітамінні комплекси, а можна згадати про свіжовичавлені овочеві соки, саме з тих овочів, які вирощені в рідному регіоні і користі в них відповідно більше, ніж у імпортних. Як приготувати смачний і корисний овочевий сік у будь-який час року ми вам зараз розповімо.
Свіжовичавлені овочеві соки - рецепти
Здавалося б, що може бути простіше, ніж приготувати сік - закладаємо овочі в соковижималку, пара секунд, і сік готовий. Але і тут є деякі секрети, користуючись якими, ви зможете отримати максимум користі і від смаку напою.
У першу чергу, зверніть увагу на те, що для приготування саме свіжого овочевого соку потрібно використовувати тільки свіжі плоди, які повністю дозріли і не мають пошкоджень на шкірці. Якщо ви не впевнені у походження того чи іншого овоча, зніміть більш товстий шар шкірки, ніж зазвичай, адже там накопичується максимум токсинів.
Не рекомендується додавати сіль і перець в овочеві соки - спеції знижують їх корисні властивості. Краще додати трохи часнику, користі буде набагато більше, та й смак вийде більш насиченим. Вживати такі напої бажано відразу ж після приготування, так як вони швидко псуються.
Морквяний , томатний і гарбузовий соки часто вживають в чистому вигляді, а ось, наприклад, капустяний або буряковий соки мають не тільки неприємний смак, але і шкідливі в чистому вигляді. Тому, зараз ми вам підкажемо декілька варіантів комбінації овочів для приготування соку:
для зниження ваги - морква і шпинат у співвідношенні 5:3 або ж морква, буряк і огірок - 10:3:3; для зміцнення нервової системи - листя селери (3 пучка), помідор (половинка), капуста (100) г; при безсонні - морква - 5 шт.; капуста - 3 аркуша, петрушка пучок; для поліпшення обміну речовин - морква, буряк, корінь селери, гарбуз - 2:1:1:1. Крім того можна приготувати морквяно-гарбузовий сік (1:1) або морквяно-буряковий сік (7:3).
Ми вам підказали найпоширеніші рецепти овочевих соків. Використовуйте по можливості сезонні овочі, вирощені в місцевості, і отримаєте максимум користі.