Протягом багатьох років апельсиновий сік використовується людиною для втамування спраги. Він володіє освіжаючим приємним кисло-солодким смаком і вельми інтригуючою і захопливим ароматом. Свіжовичавлений апельсиновий сік володіє невеликим терміном зберігання, але істотно перевершує концентрати по наявності в ньому корисних елементів. Крім безпосереднього вживання цей напій застосовується при приготуванні різних солодощів, а також в якості начинки до пиріжків, цукерок і тортів.
Апельсиновий сік у домашніх умовах
Інгредієнти: вода - 35 л; апельсин - 4 шт.; лимонна кислота - 1 ч. ложка; цукор - 3 ст. Приготування Зараз розповімо, як зробити апельсиновий сік. Беремо свіжі апельсини, миємо їх, обсушуємо, очищаємо і ріжемо на невеликі шматочки, а шкірку подрібнюємо через блендер. Після цього заливаємо апельсинові дольки і цедру склянкою киплячої води, додаємо лимонну кислоту і ставимо відстоюватися приблизно на добу.
По закінченні часу, кип'ятимо апельсинову суміш, після чого її гарненько збиваємо міксером і заливаємо рештою кількістю води, бажано кип'яченою і охолола. Ось і все, натуральний сік з апельсинів готовий, залишилося лише підсолодити напій за смаком і процідити через марлю в графин.
Сік з гарбуза з апельсином
Інгредієнти: гарбуз - 1 кг; цукровий пісок - 100 г; вода - за необхідності; лимонна кислота - 1 ч. ложка; апельсин - 1 шт. Приготування Гарбуз нарізаємо невеликими скибочками. Апельсин промиваємо, розрізаємо на дрібні шматочки, або навіть прокручуємо через м'ясорубку. Перекладаємо гарбуз і апельсин в каструлю, наливаємо трохи води так, щоб рідина злегка прикривала вміст. Коли гарбуз стане м'якою, перекладаємо масу в сито і ретельно перетираємо, викидаючи при цьому шкірки апельсина. Отримане пюре доводимо до кипіння, додаємо цукровий пісок і лимонну кислоту.
Отриманий сік з м'якоттю переливаємо акуратно в стерилізовані банки і відразу ж щільно закриваємо кришками. Банки перевертаємо догори дном, накриваємо чим-небудь теплим і після повного охолодження соку, прибираємо напій в темне і прохолодне місце. Наш сік з гарбуза з апельсином готовий!
Коктейль з апельсиновим соком
Апельсиновий сік можна пити, насолоджуючись його чудовим смаком, а можна використовувати в якості основи для приготування оригінальних коктейлів.
Інгредієнти: горілка - 20 мл; свіжовичавлений апельсиновий сік - 60 мл; лимонний лікер - 20 мл; лимон - 1 шт.; лід. Приготування Давайте розберемося, як приготувати коктейль з апельсиновим соком. З лимона акуратно у вигляді спіралі знімаємо цедру і викладаємо її на дно скляного кулястого склянки. Потім у склянку з цедрою наливаємо горілку, лимонний лікер і свіжовичавлений апельсиновий сік. Додаємо трохи колотого льоду і перемішуємо напій. Подаємо коктейль з соломинкою, прикрасивши часточкою лимона.
Молочний коктейль з апельсиновим соком
Дуже простий і смачний коктейль з яскравими помаранчевими нотами! Цей прекрасний і радісний молочний напій з апельсиновим соком готується в домашніх умовах буквально за 3 хвилинки. Не вірите? Тоді спробуйте самі! Вам дуже сподобається!
Інгредієнти: апельсиновий сік - 100 мл; молоко - 100 мл; вершки - 50 мл; яйце - 1 шт.; апельсин і листочки м'яти для прикраси. Приготування Отже, в шейкер кладемо лід, наливаємо апельсиновий сік, молоко, вершки, розбиваємо яйце і гарненько струшуємо, і проціджуємо вміст в келих.
Прикрашаємо часточкою апельсина або м'ятою і подаємо молочний коктейль до столу!
Мартіні з апельсиновим соком
Інгредієнти: мартіні - 50 мл; апельсиновий сік - 150 мл; апельсин - 5 г; лід - 200 р. Приготування Келих хайбол наповнюємо доверху колотим льодом. Потім наливаємо мартіні і апельсиновий сік. Гарненько розмішуємо напій і прикрашаємо апельсиновою цедрою.