Приготувавши вишневий сік на зиму, ви отримаєте унікальну можливість пригощати домашніх смачною порцією вітамінів кожен день. Також з цієї на вигляд звичайної ягоди можна робити безліч напоїв і морсів.
В першу чергу навчимося робити вишневий сік, який є не тільки окремим напоєм, але і прекрасною основою для домашніх лікерів.
Простий рецепт вишневого соку
Інгредієнти: вишня - 2 кг; вода - 15 л; цукор - 3 ст. л. Приготування Ягоди промиваємо, очищаємо від насіння і хвостиків, також видаляємо пошкоджені ділянки. Потім заливаємо вишню склянкою води і варимо протягом півгодини, періодично помішуючи. Після чого просіваємо над іншою каструлею наш сік з допомогою друшляка і за бажанням додаємо ягоди або м'якоть. Перед вживанням додаємо цукор, розбавляємо водою до улюбленої вами кондиції. За такою ж схемою ви легко приготуєте улюблений вишневий сік в скороварці.
З домашнього вишневого соку можна приготувати безліч коктейлів перед прийомом гостей. Настав час познайомити вас з одним із найбільш популярних і простих у використанні рецептів.
Горілка з вишневим соком
Інгредієнти: горілка - 400 мл; вишневий сік - 450 мл; цукор - 200 р. Приготування Після остужения ягідного соку змішуємо всі інгредієнти і додаємо кубики льоду. При бажанні горілку можна замінити текілою.
Наступний рецепт наливки з вишневого соку добре підходить для власників великого запасу часу.
Рецепт наливки з вишневого соку
Інгредієнти: горілка - 500 мл; вишня - 1 кг; цукор - за смаком. Приготування Ягоди промиваємо, очищаємо від гілочок. Далі викладаємо вишню на сковороду і трохи підсушуємо до тих пір, поки вони трохи не зморщаться. В заздалегідь приготовлений бутель поміщаємо охолоджені ягоди і заливаємо горілкою. Залишаємо ягоди в холодному місці на 7-10 днів. По закінченню терміну виливаємо в інший посуд, а вишню знову заливаємо горілкою і залишаємо на 14 днів.
Любите натуральні соки, тоді рекомендуємо зробити в домашніх умовах яблучний і апельсиновий соки .