Арбузотерапия незамінна, якщо у вас проблеми з нирками або ви просто вирішили схуднути. Кавуновий сік - прекрасна й приємна основа для розвантажувальних днів. Це джерело вітамінів і мінералів допоможе налагодити обмін речовин і поліпшити колір обличчя, а ще він так освіжає в літню спеку!
Як зробити кавуновий сік вдома?
Для початку вибираємо спілий, соковитий кавун. Очищаємо м'якоть від шкірки і кісточок, і пропускаємо її через соковижималку, краще шнековий - вона вичавлює сік до сухого жому. У випадку із звичайною соковижималкою, можна прокрутити м'якоть ще раз і остаточно віджати сік через марлю. Кавуновий сік слід пити відразу, не залишаючи «на потім» навіть в холодильнику. За бажанням, можна додати до нього інші соки, цукрову пудру або мінеральну воду з газом - вийти по-справжньому підбадьорливий напій!
Рецепт кавунового соку на зиму
Хоча це не дуже поширена та не кожен про це знає, але кавуновий сік, як і будь-який інший овочевий або фруктовий, можна консервувати і пити взимку. Звичайно ж, більша частина корисних властивостей неминуче втрачається, але зберігається його сечогінний ефект, смак і літня свіжість.
Інгредієнти: м'якоть кавуна - 8 кг; цукор - 300 г; кислота лимонна - 10 р. Приготування Кавунову м'якоть без кісточок подрібнюємо в пюре, додаємо лимонну кислоту і цукор і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, зменшуємо газ до мінімуму і варимо, помішуючи хвилин 5. За бажанням можна додати яблучний, журавлинний або сливовий сік , тоді потрібно ще трохи проварити. Розливаємо його по стерилізованим банкам і закатуємо металевими кришками. Кавуновий сік готовий! Із вказаного в рецепті кількості на виході виходить приблизно 5 л соку.
Як приготувати кавуновий сік в соковарці?
Ще один спосіб консервації кавунового соку - це приготувати його в соковарці. Для цього в нижню каструлю соковарки заливаємо не менше 3-х літрів води, а у верхню завантажуємо м'якоттю кавуна без кісточок, нарізати досить великими шматочками. За бажанням можна додати трохи цукру, але слід пам'ятати, що сік в соковарці завжди виходить більш солодким і концентрованим, ніж отриманий за допомогою соковижималки. Ставимо агрегат на вогонь і через деякий час по спеціальній трубці почне виділятися цілюща волога. Оскільки такий сік пройшов пастеризацію, він може досить довго зберігатися в холодильнику, не змінюючи свого смаку.
Сік з кавунових кірок
Обязикамося відразу - сік з кавунових кірок можна готувати тільки в тому випадку, якщо ви абсолютно впевнені в походженні самих плодів. Інакше ризикуєте замість вітамінного коктейлю отримати неабияку дозу нітратів та інших, не дуже корисних добавок.
А готувати такий сік дуже просто! Замість того, щоб кірки викинути, пропускаємо їх через соковижималку і отримуємо свіжий, зелений і несолодкий напій. Можна змішати його з соком селери в пропорції 1:1 або додати подрібнену в блендері м'якоть кавуна. У будь-якому випадку вийде смачно і дуже корисно!