Вернуться назад Распечатать

Лимонад з апельсинів

Лимонад з апельсинів
Готовий напій типу лимонаду можна купити в будь-якому супермаркеті або кіоску, однак такі напої, як правило, сильногазовані (а це шкідливо), і ще в їх складі присутні всякі шкідливим хімічні добавки: ароматизатори, барвники, консерванти, підсолоджувачі (від яких ще тільки більше хочеться пити). Тобто ні про яку корисності не може бути й язика. А адже зовсім нескладно приготувати смачний приємний і корисний освіжаючий напій типу лимонаду самостійно.

Домашній лимонад з лимонів і апельсинів


Інгредієнти:

  • лимони - 2 шт.;

  • апельсини - 3 шт.;

  • вода - 35 л;

  • цукор-пісок - 5-8 ст. ложок.


  • Приготування
    Наливаємо воду в каструлю і ставимо на вогонь. Лимони і апельсини обдаємо окропом (попередньо підготовленим в чайнику) і ретельно промиваємо, зрізаємо цедру і проварюємо її протягом 5-8 хвилин. Проціджуємо, додаємо цукор і обов'язково остуджуємо, щоб після додавання соку не втратити вітамін С - він руйнується при високій температурі.
    Вичавлюємо сік з лимонів і апельсинів і додаємо його у відвар з цедри. Ще раз проціджуємо. Охолоджуємо до температури 8-12 градусів і можна подавати. Листочок свіжої м'яти або базиліка в склянці не зіпсують смаку цього напою. Їм також можна розбавляти міцні алкогольні напої (джин, горілку), а також використовувати для приготування різних складних коктейлів. Можна, звичайно ж, приготувати і апельсиновий домашній лимонад трохи по-іншому.

    Рецепт лимонаду з червоних апельсинів з лимоном з лаймом


    Червоний апельсин має більш гірким і свіжим смаком, а лайм надає особливий смак будь-яких напоїв.
    Інгредієнти:

  • червоні апельсини - 3 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • лайм - 2 шт.;

  • цукор - 5 -8 ст. ложок (або по вашому смаку).


  • Приготування
    Лимонад з апельсинів
    Ошпарим цитруси окропом і ретельно вимиємо холодною водою. Зріжемо цедру (краще спеціальним ножем, щоб вона вийшла як би соломкою) Заллємо цедру 35 літрами окропу. Додамо цукор і розчинний. Остудимо. З цитрусів витиснемо сік і додамо в остиглий відвар цедри. Процідимо і остудимо.
    Можна широко фантазувати на тему апельсинового лимонаду, додаючи в нього сік різних цитрусових та їх численних гібридів - це вже справа вашої фантазії. Особливо гарні для цього грейпфрути - вони соковиті, не нудотні і вельми корисні. У відвар замість або разом з цедрою можна додати корінь імбиру - особливо гарний такий імбирний лимонад для холодного часу року.