Компот з полуниці - чудовий вітамінний напій для всієї родини, особливо в зиязикай час. Він виходить дуже ароматним, смачним і нагадає вам про літніх сонячних днях.
Рецепт полуничного компоту
Інгредієнти: полуниця - 300 г; вишня - 200 г; цукор - 1 ст.; вода - 3 л. Приготування Для приготування полуничного компоту на зиму беремо ягоду, гарненько перебираємо, промиваємо і відриваємо плодоніжки. Потім промиваємо вишню, не виймаємо кісточки, а позбавляємося тільки від гілочок. Заздалегідь стерилізуємо і готуємо теплі пів-літрові банки і наповнюємо їх вишнею та полуницею. Так як наш компот повинен вийти більше полуничний, то в тару висипаємо трохи вишні і трохи більше полуниці. Тепер посипаємо ягоди цукром і знову кладемо в банку трохи вишні і полуниці.
Далі - знову приблизно 20 г цукру і повторюємо таке чергування кілька разів. Коли банки повністю заповнені, прикриваємо їх марлею і залишаємо на 3 години для того, щоб полуниця і вишня пустили сік. Коли ви побачите, що вміст банки трохи ущільнилася і стало нижче рівня горла банки, поміщаємо тару у велику каструлю з гарячою водою, для стерилізації. Далі компот з вишні і полуниці закриваємо герметично кришками, перевертаємо і залишаємо охолоджуватися.
Компот із замороженої полуниці
Інгредієнти: заморожена полуниця - 500 г; вода - 4 л; цукор - 150 р. Приготування Пропонуємо вам ще один спосіб, як зварити компот з полуниці. Спочатку дістаємо з морозилки заморожену полуницю. Потім ставимо на вогонь каструльку з водою і додаємо туди цукор. Доводимо сироп до кипіння і викладаємо заморожені ягоди. Знову кип'ятимо компот, варимо рівно три хвилини, вимикаємо, закриваємо кришкою і знімаємо з вогню. Довго варити полуницю не бажано, щоб вона не розварилася і не руйнувалася велика частина корисних речовин. Якщо ви не дуже любите в компоті ягоди, то можете протерти їх через дрібне ситечко. Перед подачею на стіл узвар охолоджуємо і прикрашаємо листочками м'яти за бажанням.
Компот з полуниці в мультиварці
Інгредієнти: полуниця - 2 ст.; цукор - 1 ст.; вода - 1 л. Приготування Ягоди промиваємо, видаляємо плодоніжки і викладаємо в чашу мультиварки. Потім вливаємо кип'ячену воду і додаємо цукор. Закриваємо кришку приладу, встановлюємо режим «Мультиповар», час 15 хвилин і натискаємо кнопку «Старт». По закінченні приготування даємо напою настоятися протягом 20 хвилин, а потім перелити в глечик.