Вернуться назад Распечатать

Кисіль з агрусу

Кисіль з агрусу
Кисіль не можна віднести до якоїсь певної категорії страв, це і напій і десерт, яким приємно поласувати в спекотний день. Плюс киселів полягає не тільки в простоті приготування, але і в доступності, адже варити його можна практично з будь-яких ягід і фруктів.
Сьогодні ми вирішили приділити увагу киселю з агрусу, який ідеально підходить для дітей і дорослих. Такий напій буквально просочений користю, що міститься у свіжій ягоді: ціла купа вітамінів і мінералів, в поєднанні з низькою алергенність і приємним смаком перетворюють цю повсякденну ягоду в панацею.
Про те, як приготувати кисіль з агрусу читайте далі.

Рецепт приготування киселю з агрусу


Інгредієнти:

  • агрус - 1 ст.;

  • крохмаль - 1/2 чт. ложки;

  • цукор - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Ягоди агрусу перебираємо, промиваємо і очищаємо від хвостиків. Цілі ягоди кладемо в каструлю і заливаємо водою так, щоб вона ледь покривала аґрус. Ставимо основу для майбутнього киселя на вогонь і варимо, періодично помішуючи, до тих пір, поки ягідки не стануть м'якими. Не забуваємо додати у відвар приблизно 2 столові ложки цукру, але можна варіювати його кількість за смаком або й зовсім замінити цукор медом, для більшої користі.
    Поки ягоди варяться, крохмаль розводимо в 80 мл холодної води так, щоб не залишилося грудочок. Отриманий розчин поступово виливаємо до ягодному відвару, безперервно помішуючи, і зменшуємо вогонь. Варимо кисіль до загустіння, а потім розливаємо по чашках і подаємо.

    Рецепт киселя з агрусу


    Інгредієнти:

  • варення з агрусу - 1 ст.;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • сік лимона - за смаком;

  • вода - 1 л.


  • Приготування
    Варення з агрусу заливаємо гарячою водою і ставимо на плиту. Варимо напій кілька хвилин при сильному кипінні, після чого відвар проціджуємо через сито, одночасно перетираючи ягоди. Пробуємо основу
    Кисіль з агрусу
    для киселю і додаємо цукор з лимонним соком за смаком. Повертаємо відвар на плиту.
    Крохмаль розвести в склянці холодної води і тонкою цівкою вливаємо отриманий розчин в ємність з киселем, безперервно помішуючи. Тримаємо напій на мінімальному вогні ще пару хвилин, після чого розливаємо по склянках і подаємо.
    Готовий кисіль можна доповнити за смаком ванільним цукром, або свіжою м'ятою. Напій можна додатково загустити до стану желе, додавши ще столову ложку крохмалю та залишивши форми з киселем у холодильнику до повного застигання.