Влітку потрібно старатися, щоб з ягодами і фруктами в організм надійшло більше вітамінів. Але також потрібно подумати і про зиму і зробити смачні і корисні заготовки. Зараз розповімо, як приготувати компот з малини і смородини.
Компот з малини і чорної смородини
Інгредієнти: смородина чорна - 250 г; вода - 3 л; цукор - 150 г; малина - 300 р. Приготування Ягоди моєму і поміщаємо в каструлю. Потім вливаємо воду. На невеликому вогні варимо компот близько 15 хвилин, потім всипаємо цукор, даємо проваритися ще хвилин 5 і потім вимикаємо вогонь. Даємо компоту настоятися близько 1 години під закритою кришкою. Після цього можна насолоджуватися неповторним смаком цього напою.
Компот з малини та смородини на зиму концентрований
Інгредієнти: малина - 08 кг; цукор - 500 г; смородина чорна - 08 кг; вода. Приготування Ягоди розподіляємо на 2 літрові банки. Заливаємо ягоди водою до верху банок, потім її зливаємо в каструлю і додаємо 500 г цукру. Розмішуємо і даємо сиропу закипіти. Потім заливаємо їм ягоди, даємо постояти хвилин 15 потім сироп знову зливаємо і після закипання вливаємо його в банки. Тепер закочує їх кришками, перевертаємо і закутуємо. Після охолодження відправляємо в темне прохолодне місце на зберігання.
Компот з малини й порічок
Інгредієнти: малина - 800 г; цукор - 300 г; червона смородина - 800 г; вода - 28 л. Приготування Ягоди перебираємо і моєму. Зручніше за все це зробити за допомогою друшляка. Потім поміщаємо ягоди в каструлю, вливаємо воду і додаємо цукор. Доводимо до кипіння і варимо близько 7 хвилин. Потім каструлю з компотом прикриваємо кришкою і накриваємо рушником. Наймання компоту настоятися, потім проціджуємо, охолоджуємо і подаємо, додавши в кожну склянку по кубику льоду.
Як приготувати компот з малини та смородини?
Інгредієнти: смородина чорна - 200 г; малина - 200 г; цукор - 1 склянка; вода - 1 літр; лимон - половинка; меліса - 2 гілочки. Приготування Смородину перебираємо і промиваємо. Бланшируем близько 1 хвилини в окропі. Викладаємо ягоди у трилітрові банки, зверху кладемо мелісу і часточки лимона. Готуємо сироп: у воду додаємо цукор, кладемо ягоди малини і доводимо до кипіння, після чого вливаємо в смородину. Даємо постояти хвилин 15 потім зливаємо рідину в каструлю, даємо їй закипіти і знову заливаємо ягоди. Тепер закочує банки, перевертаємо і накриваємо чимось теплим. Після охолодження прибираємо на зберігання.