Вернуться назад Распечатать

Компот з малини та смородини

Компот з малини та смородини
Влітку потрібно старатися, щоб з ягодами і фруктами в організм надійшло більше вітамінів. Але також потрібно подумати і про зиму і зробити смачні і корисні заготовки. Зараз розповімо, як приготувати компот з малини і смородини.

Компот з малини і чорної смородини


Інгредієнти:

  • смородина чорна - 250 г;

  • вода - 3 л;

  • цукор - 150 г;

  • малина - 300 р.


  • Приготування
    Ягоди моєму і поміщаємо в каструлю. Потім вливаємо воду. На невеликому вогні варимо компот близько 15 хвилин, потім всипаємо цукор, даємо проваритися ще хвилин 5 і потім вимикаємо вогонь. Даємо компоту настоятися близько 1 години під закритою кришкою. Після цього можна насолоджуватися неповторним смаком цього напою.

    Компот з малини та смородини на зиму концентрований


    Інгредієнти:

  • малина - 08 кг;

  • цукор - 500 г;

  • смородина чорна - 08 кг;

  • вода.


  • Приготування
    Ягоди розподіляємо на 2 літрові банки. Заливаємо ягоди водою до верху банок, потім її зливаємо в каструлю і додаємо 500 г цукру. Розмішуємо і даємо сиропу закипіти. Потім заливаємо їм ягоди, даємо постояти хвилин 15 потім сироп знову зливаємо і після закипання вливаємо його в банки. Тепер закочує їх кришками, перевертаємо і закутуємо. Після охолодження відправляємо в темне прохолодне місце на зберігання.

    Компот з малини й порічок


    Інгредієнти:

  • малина - 800 г;

  • цукор - 300 г;

  • червона смородина - 800 г;

  • вода - 28 л.


  • Приготування
    Ягоди перебираємо і моєму. Зручніше за все це зробити за допомогою друшляка. Потім поміщаємо ягоди в каструлю, вливаємо воду і додаємо цукор. Доводимо до кипіння і варимо близько 7 хвилин. Потім каструлю з компотом прикриваємо кришкою і накриваємо рушником. Наймання компоту настоятися, потім проціджуємо, охолоджуємо і подаємо, додавши в кожну склянку по кубику льоду.

    Як приготувати компот з малини та смородини?


    Інгредієнти:

  • смородина чорна - 200 г;

  • малина - 200 г;

  • цукор - 1 склянка;

  • вода - 1 літр;
  • Компот з малини та смородини

  • лимон - половинка;

  • меліса - 2 гілочки.


  • Приготування
    Смородину перебираємо і промиваємо. Бланшируем близько 1 хвилини в окропі. Викладаємо ягоди у трилітрові банки, зверху кладемо мелісу і часточки лимона. Готуємо сироп: у воду додаємо цукор, кладемо ягоди малини і доводимо до кипіння, після чого вливаємо в смородину. Даємо постояти хвилин 15 потім зливаємо рідину в каструлю, даємо їй закипіти і знову заливаємо ягоди. Тепер закочує банки, перевертаємо і накриваємо чимось теплим. Після охолодження прибираємо на зберігання.