Корисне та смачне початок дня забезпечать овочеві смузі. Різноманітність трав і овочів, що входять до їх складу допоможуть зробити унікальним кожен окремий напій, а багатий вітамінний запас додасть вам енергії на цілий день.
Рецепт овочевого смузі в блендері
Інгредієнти: сік 1 лайма; томати черрі - 4 шт.; червоний цибуля - 1/4 шт.; болгарський перець - 1 шт.; огірок - 1 шт.; селера - 2 стебла; петрушка - 1 пучок. Приготування Помідори розрізаємо на половинки. Червоний цибулю ріжемо великими кубиками, а перець очистити від серцевини і нарізаємо соломкою. Огірок, при необхідності, очищаємо від шкірки і також крупно нарізаємо разом зі стеблами селери . Всі підготовлені інгредієнти разом із зеленню петрушки занурюємо в чашу блендера і поливаємо соком лайма. Збиваємо овочевий мікс до однорідності.
Рецепт овочевого смузі на соці
Інгредієнти: огірковий сік - 1 1/2 ст.; латук - 1 качан; молодий шпинат - 1 пучок; селера - 3-4 стебла; яблуко - 1 шт.; груша - 1 шт.; сік 1/2 лимона; коріандр, петрушка. Приготування Латук, петрушку, коріандр і шпинат грубо нарізаємо і кладемо в блендер, затока огірковим соком. Збиваємо зелень до однорідності. Суміш у блендері доповнюємо скибочками яблука, селери і груші. Знову включаємо потужність блендера на максимум і збиваємо суміш для смузі.
Як приготувати овочевий смузі з кефіром?
Інгредієнти: кефір - 1 склянка; томат - 1 шт.; червоний винний оцет - 1 ч. ложка; цукор - 1 ч. ложка; зелень - пучок. Приготування Кладемо нарізану томат в блендер, заливаємо його кефіром і посипаємо цукром. Зверху укладаємо великий пучок зелені і збиваємо до однорідності. Готовий смузі збризкуємо винним оцтом для пікантності смаку і розливаємо по склянках.
Рецепт овочевого смузі з буряком і ягодами
Інгредієнти: буряк - 1 шт.; мікс заморожених лісових ягід - 1 жменя; апельсин - 1/2 шт.; кучерява капуста - 2 аркуша; вода - 1/2 ст.; лід - 1/2 ст. Приготування Буряк очищаємо і нарізаємо кубиками. Кладемо коренеплід в чашу блендера, слідом додаємо ягоди, капусту і сік 1/2 апельсина. Заливаємо все інгредієнти водою і засипаємо лід. Збиваємо смузі блендером на високій потужності до однорідної консистенції.
Для більш кремової консистенції смузі, рецепт можна доповнити авокадо, а щоб надати напою жиросжигающие здібності, замініть воду зеленим чаєм і додайте 1/2 чайної ложки тертого кореня імбиру.