Компот можна зварити з будь-яких фруктів і ягід, будь вони свіжими, замороженими або висушеними. Справжній компот відрізняється насиченим ароматом і смаком, а також він здатний втамувати спрагу в спеку або зігріти в холоди.
У цій статті ми поговоримо про те, як приготувати компот з персиків - яскравий сезонний напій.
Рецепт компоту з персиків з журавлиною
Інгредієнти: журавлина - 500 г; персики - 500 г; вода - 2 літри; цукор - 1 ст. Приготування Для більш насиченого аромату і смаку з легко гіркуватістю, ви можете варити компот з персиків з кісточкою, але ми попередньо видалимо її, розрізаємо плід навпіл. Нарізаємо очищений персик на скибочки або залишаємо персик з кісточкою розрізаним навпіл. Журавлину ретельно промиваємо і викладаємо в емальований каструлю разом з персиками. Заливаємо вміст каструлі водою і ставимо на вогонь. Чекаємо, поки вода закипить, після чого додаємо в напій цукор і варимо ще хвилин 15. Подавати готовий персиковий компот можна як гарячим, так і холодним, а можна і зовсім розлити по простерилизованним банкам і закатати напій на зиму.
Як приготувати компот з персиків і яблук?
Інгредієнти: яблуко - 2 шт.; персики - 4-5 шт. вода - 2 л; цукор або мед - за смаком; м'ята - за смаком. Приготування Персики і яблука ретельно промиваємо, виймаємо насіння і кісточки, а сам плід нарізаємо часточками. Кладемо шматочки фруктів в емальовану каструлю і заливаємо водою. Після закипання рідини варимо фрукти на середньому вогні 5-7 хвилин, а потім додаємо вибраний підсолоджувач, в його якості може виступити цукор, мед або стевія. Виловлюємо з компоту фрукти і кладемо їх у чашу блендера. Ретельно пюрируем яблука і персики, а для більшої однорідності протираємо готове пюре через сито. Змішуємо фруктове пюре з компотом і залишаємо напій охолонути. Подаємо компот з листочками м'яти і льодом.
Як варити компот з абрикосів і персиків?
Звичний фруктовий компот можна приготувати абсолютно по-новому, додавши у напій паличку кориці або будь-який інший прянощі з "глинтвейной" суміші. Такий напій чудово зігріє в холоди і наповнить своїм ароматом всю кухню.
Інгредієнти: абрикоси - 6-7 шт.; персики - 2 шт.; кориця - 1 паличка; цукор або мед - за смаком; вода - 15-2 л. Приготування Абрикоси і персики очищаємо від кісточок, або ж залишаємо їх, при бажанні зробити більш ароматний напій з легкою гіркуватістю. Очищений плоди попередньо нарізаємо, а цілі досить просто промити. Укладаємо паличку кориці, персики і абрикоси в емальовану каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Варимо фрукти 20 хвилин, після чого додаємо підсолоджувач за смаком і продовжуємо варіння ще хвилин 5-7. Виловлюємо з напою корицю і кісточки, а фруктову м'якоть подрібнюємо за допомогою блендера. Готовий напій подаємо холодним або гарячим.
Як робити компот з вишні і персиків?
Для приготування вишневого компоту можна використовувати заморожені або сушені ягоди, в будь-якому випадку смак і аромат не підведе. Любителі ягідних компотів також можуть розбавити напій не тільки вишнею, але і малиною, чорницею або полуницею, які також доступні в замороженому вигляді круглий рік.
Інгредієнти: вишні - 500 г; персики - 3-4 шт.; вода - 1 л; цукор - 1 ст. ложка; лимонний сік - 1 ст. ложка. Приготування Вишні миємо та очищаємо від кісточки. Знову ж таки, кісточку можна залишити, щоб напій вийшов злегка гіркуватим. Персики також чистимо і нарізаємо великими шматочками. Викладаємо підготовлені інгредієнти в емальовану каструлю і заливаємо водою. Варимо компот 7-10 хвилин, після чого додаємо цукор і продовжуємо варіння ще 5 хвилин. Готовий напій проціджуємо і додаємо до нього цукор з лимонним соком.