Чай - це один з найсмачніших і найпопулярніших напоїв у всьому світі, він має приємний смак, прекрасно втамовує спрагу і може вживатися не тільки в гарячій, але і в холодному вигляді. Пити його, звичайно, краще всього з льодом або просто дуже добре охолодженим. Давайте розглянемо кілька рецептів того, як зробити смачний і тонізуючий холодний чай в домашніх умовах.
Рецепт холодного чаю
Інгредієнти: чорний чай - 3 ч. ложки; корінь імбиру - за смаком; мелена кориця - 05 ч. ложки; гвоздика - 5 шт; лимон - 1 шт.; лід; тростинний цукор - 3 ч. ложки; вода - 05 л. Приготування Як приготувати холодний чай з прянощами? Для цього кип'ятимо воду, невеликий чайничок, об'ємом 500 мл, кладемо заварку, трохи меленої кориці, шматочок імбиру, очищеного і гвоздику. Потім заливаємо в чайник окріп, закриваємо кришкою, накриваємо рушником і даємо напою настоятися і як слід охолонути. Беремо скляний глечик і наповнюємо його, майже наполовину, колотим льодом.
Лимон ретельно миємо, ріжемо на кружечки і додаємо разом з цукром в глечик. Гарненько перемішуємо і акуратно перелити в нього остиглий і добре заварений чай, розмішуємо і даємо напою час охолонути, приблизно 5 хвилин.
Рецепт холодного чаю з лимоном
Інгредієнти: зелений чай - 6 ч. ложки; лимон - 1 шт.; м'ята - за смаком; лайм - 1 шт.; цукор - 05 склянки; вода - 15 л; лід. Приготування Для приготування холодного чаю з м'ятою і лимоном, кип'ятимо 15 літра води. У невелику каструлю кладемо зелений чай і додаємо за смаком цукор. Лайм і лимон моєму, з кожного видавлюємо сік і вливаємо його в каструлю. Туди ж додаємо свіжі листочки м'яти, ретельно все перемішуємо і розтираємо дерев'яною ложкою. Вливаємо в каструлю окріп і даємо чаю настоятися 10 хвилин.
Готовий і остиглий напій проціджують, глечик кладемо лід і наливаємо туди чай, прикрасивши напій зверху скибочками лимона або лайма і гілочкою м'яти.
Холодний чай можна також приготувати на основі імбирного або ромашкового чаїв. Приємного вам чаювання!