Вернуться назад Распечатать

Чай з коньяком

Чай з коньяком
Чай з коньяком - це аристократичний і вишуканий напій, з пікантним присмаком, який повністю відповідає не тільки чайному, але і коньячному етикету. Це чудовий привід для душевної бесіди, допомагає порадувати гостей і створити затишну, привабливу обстановку. Давайте дізнаємося з вами деякі рецепти приготування чаю з коньяком.

Зелений чай з коньяком


Інгредієнти:

  • зелений чай улун - 150 мл;

  • лимонна цедра - за смаком;

  • апельсиновий сік - 200 мл;

  • мускатний горіх - щіпка;

  • цукор - за смаком;

  • коньяк - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Заварку зеленого чаю молочний улун змішуємо з тертої лимонної цедрою і апельсиновим соком в емальованому або скляному посуді. Отриману суміш ставимо на слабкий вогонь і прогріваємо, але не кип'ятимо. Потім чай проціджуємо через марлю і розливаємо в чашки. Далі, в кожну кружку додаємо трохи коньяку, кладемо цукор за смаком і щіпку мускатного горіха. Все перемішуємо і подаємо гарячий чай на стіл.

    Молочний чай з коньяком


    Інгредієнти:

  • листовий чай (чорний або зелений) - 1 ч. ложка;

  • вершки - 100 мл;

  • цукровий пісок - за смаком;

  • коньяк або ром - 1 ч. ложка;

  • молоко нежирне - 250 мл


  • Приготування
    Молоко ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, потім кидаємо до нього листовий чай і даємо йому прокипіти і заваритися протягом 2 хвилин. Тим часом віночком гарненько збиваємо вершки з цукром в пишну піну. Чай проціджуємо через ситечко, додаємо коньяк і зверху викладаємо збиті вершки. Відразу ж подаємо напій до столу, щоб піна не встигла осісти.

    Чай з медом і коньяком


    Чай з коньяком
    Інгредієнти:

  • чорний чай - 1 ст.;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • коньяк - 1 ст. ложка;

  • лимон - за смаком.


  • Приготування
    Заварюємо чорний чай, або чай з меліса . Потім кладемо трохи меду за смаком і вливаємо коньяк. Додаємо часточку лимона і подаємо напій до столу.
    Приємного вам чаювання!