Чай з коньяком - це аристократичний і вишуканий напій, з пікантним присмаком, який повністю відповідає не тільки чайному, але і коньячному етикету. Це чудовий привід для душевної бесіди, допомагає порадувати гостей і створити затишну, привабливу обстановку. Давайте дізнаємося з вами деякі рецепти приготування чаю з коньяком.
Зелений чай з коньяком
Інгредієнти: зелений чай улун - 150 мл; лимонна цедра - за смаком; апельсиновий сік - 200 мл; мускатний горіх - щіпка; цукор - за смаком; коньяк - 3 ст. ложки. Приготування Заварку зеленого чаю молочний улун змішуємо з тертої лимонної цедрою і апельсиновим соком в емальованому або скляному посуді. Отриману суміш ставимо на слабкий вогонь і прогріваємо, але не кип'ятимо. Потім чай проціджуємо через марлю і розливаємо в чашки. Далі, в кожну кружку додаємо трохи коньяку, кладемо цукор за смаком і щіпку мускатного горіха. Все перемішуємо і подаємо гарячий чай на стіл.
Молочний чай з коньяком
Інгредієнти: листовий чай (чорний або зелений) - 1 ч. ложка; вершки - 100 мл; цукровий пісок - за смаком; коньяк або ром - 1 ч. ложка; молоко нежирне - 250 мл Приготування Молоко ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, потім кидаємо до нього листовий чай і даємо йому прокипіти і заваритися протягом 2 хвилин. Тим часом віночком гарненько збиваємо вершки з цукром в пишну піну. Чай проціджуємо через ситечко, додаємо коньяк і зверху викладаємо збиті вершки. Відразу ж подаємо напій до столу, щоб піна не встигла осісти.
Чай з медом і коньяком
Інгредієнти: чорний чай - 1 ст.; мед - 1 ст. ложка; коньяк - 1 ст. ложка; лимон - за смаком. Приготування Заварюємо чорний чай, або чай з меліса . Потім кладемо трохи меду за смаком і вливаємо коньяк. Додаємо часточку лимона і подаємо напій до столу.
Приємного вам чаювання!