Напевно, практично немає людей, які не любили б пити чай. Цей смачний, зігріваючий і ароматний напій завоював любов і популярність у всьому світі. У кожній країні існують свої особливі традиції приготування цього напою. Чай з молоком неодмінно підкорить вас своїм надзвичайним ароматом і ніжним смаком. Давайте не будемо втрачати часу і розглянемо з вами рецепти приготування чаю з молоком.
Рецепт зеленого чаю з молоком
Зелений чай з молоком - це відмінний вибір для тих, що худнуть. Цей напій гарний і смачний, як у гарячому, так і в холодному вигляді, що дозволяє його пити цілий рік, відмінно зігріваючись взимку і охолоджуючись влітку, паралельно піклуючись про свою фігуру. Давайте дізнаємося, як зробити чай з молоком.
Інгредієнти: вода кип'ячена - 15 ст.; корінь імбиру - 10 г; молоко - 1 ст.; зелений листовий чай - 2 ч. ложки; кардамон - 1 ч. ложка; мед - 3 ст. ложки. Приготування Для приготування імбирного чаю з молоком у невелику каструльку наливаємо трохи гарячої води. Перед тим, як заварити зелений чай додаємо в каструлю очищений і натертий на дрібній тертці імбир, а після кладемо самі чайне листя. Далі ставимо ємність на плиту, на слабкий вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо протягом приблизно двох хвилин при закритій кришці. Потім тонкою цівкою вливаємо молоко і знову доводимо до кипіння. У самому кінці додаємо мелений кардамон, обережно знімаємо каструлю з плити і все добре перемішуємо. Потім знову ставимо на вогонь і знову доводимо до кипіння. Тепер трохи охолоджуємо, кладемо мед і проціджуємо чай з молоком і імбиром через ситечко або марлю.
Зелений чай з молоком
Інгредієнти: молоко - 1 л; зелений чай - 1 ст. ложка. Приготування Як приготувати чай з молоком? У невелику каструлю вливаємо молоко і доводимо його до кипіння. Потім знімаємо з вогню, додаємо зелений чай, розмішуємо. Каструлю накриваємо кришкою і залишаємо хвилин на 20 настоюватися.
Коли напій настоїться, молоко придбає світло - коричневий колір. Чай з молоком слід процідити через сито або марлю і розлити по склянках.
Англійський чай з молоком
Інгредієнти: чорний чай - 1 ч. ложка; молоко - за смаком; вода - 200 мл; цукор - за смаком. Приготування Як правильно заварити чай? Заварювальний чайник обдаємо окропом, а потім, відразу ж, всипаємо в нього чорний чай. У каструльці нагріваємо до 90 градусів воду і заливаємо чай окропом, закривши чайник кришкою. Залишаємо настоятися і заваритися на 5 хвилин. У чашку наливають трохи молока і потім заливаємо його настоявшимся чаєм і додаємо за смаком цукор. Розмішуємо чорний чай з молоком і подаємо на стіл.
Приємного вам чаювання!