Алкогольний варіант глінтвейну може стати до душі далеко не багатьом, тому з моменту створення класичного рецепту не встигло пройти багато часу до часу створення варіанти напою на основі чаю, а не вина. Чайний глінтвейн легко приготувати вдома, а про те, як це зробити, ми розповімо далі.
Як приготувати чайний глінтвейн?
Інгредієнти: чайні листя - 2 1/2 ч. ложки; гвоздика - 3 бутона; кориця - 1 паличка; терта цедра апельсина - 1/2 ч. ложки; терта цедра лимона - 1/4 ч. ложки; аніс - 1 зірочка. Приготування Вливаємо в каструльку склянку води і доводимо її до кипіння. Поки вода підігрівається, паличку кориці розламуємо і укладаємо на подвійний шар марлі разом з іншими прянощами, цедрою і чайним листям. Зав'язуємо краю марлі у вузол.
Кладемо мішечок з прянощами в окріп і чекаємо, поки чай завариться, після чого розливаємо напій по чашках і подаємо в гарячому вигляді.
Як зробити чайний глінтвейн з фруктами?
Інгредієнти: заварений чай - 150 мл; яблучний сидр - 60 мл; яблуко - 1 шт.; кориця - 1 паличка; мед - за смаком. Приготування Яблуко чистимо і нарізаємо, після чого заливаємо яблучним сидром і ставимо на вогонь. У ємність з яблуками кладемо паличку кориці і трохи меду, щоб самі яблука не потемніли можна збризнути їх лимонним соком. Як тільки яблука почнуть стає м'яким, а надлишки рідини випарятся, заливаємо в каструльку чай і доводимо все до кипіння. Переливаємо гарячий напій у склянку і подаємо.
Рецепт чайного глінтвейну
Напій, приготований за цим рецептом, по своєму зовнішньому вигляду нічим не поступається справжньому глінтвейну. Ось правда до його складу входять не зовсім звичні для класичного рецепту інгредієнти, серед яких особливу роль відіграє журавлина. Саме завдяки цій ягідці чайний глінтвейн з просто смачного напою перетворюється на корисний.
Інгредієнти: вода-1 л; журавлина - 85 м; цедра 1 лимона; палички кориці - 2 шт.; імбир - 2 см шматочок; чай - 2 пакетика; мед - за смаком. Приготування Заливаємо воду в каструлю і кладемо в неї журавлину, палички кориці,
тертий імбир і цедру. За смаком додаємо лимонний сік. Доводимо воду з прянощами до кипіння, після чого вогонь зменшуємо і варимо 20 хвилин під кришкою. Після закінчення часу відправляємо в каструлю 2 чайні пакетики і заварюємо їх 3-5 хвилин. За смаком доповнюємо напій медом, після чого перелити в іншу ємність, покриті декількома шарами марлі. Добре віджимаємо ягідний сік і розливаємо напій по склянках.
Якщо ви вирішили приготувати цей чай в спекотний день, то доповнити його можна за допомогою льоду або крижаний газованої води.