Вернуться назад Распечатать

Яблучний чай з апельсином

Яблучний чай з апельсином
У продажу представлений величезний вибір різних чаїв. Можна вибрати на будь-який смак, а також можна самостійно зробити смачний і корисний напій. Зараз ми вам розповімо, як приготувати яблучний чай з апельсином.

Як приготувати яблучний чай з апельсином?


Інгредієнти:

  • яблучний сік (свіжовичавлений) - 100 мл;

  • апельсин - 2 скибочки;

  • мед - 2 ч. ложки;

  • кориця - 1 паличка;

  • мелений мускатний горіх - 1 щіпка;

  • свіжозаварений чорний чай - 200 мл


  • Приготування
    В свіжовичавлений яблучний сік , додаємо 2 скибочки апельсинів і ставимо суміш на невеликий вогонь і прогріваємо близько 15 хвилин, потім вливаємо 200 мл свіжо-завареного чорного чаю, мед, мелений мускатний горіх, паличку кориці і даємо настоятися під кришкою хвилин 15. Далі розливаємо неймовірно ароматний чай по чашках і насолоджуємося його смаком!

    Рецепт яблучного чаю з апельсином і м'ятою


    Інгредієнти:

  • апельсин - 2 зубчики;

  • яблука - 2 зубчики;

  • мед - 2 ч. ложки;

  • бутони гвоздики - 2 шт.;

  • мелена кориця - щіпка;

  • м'ята для заварки - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Апельсин і яблуко ріжемо кубиками. У 2 чашки розкладаємо корицю, гвоздику, мед, яблука, апельсини, м'яту і заливаємо все це окропом. Даємо настоятися. Смачний і корисний чай готовий!

    Рецепт яблучного чаю з корицею і апельсином


    Інгредієнти:

  • свіжі яблука - 5 шт.;

  • апельсин - 1 шт.;

  • зелений чай - 1 ч. ложка;

  • гвоздика - 2 шт.;

  • духмяний перець - 4 шт.;

  • кориця - 1 паличка;

  • вода - 15 л.


  • Приготування
    Воду виливаємо в каструльку і доводимо до кипіння. Яблука ріжемо навпіл, видаляємо плодоніжки і очистити від насіння і ріжемо півкільцями. Апельсин також ріжемо півкільцями. Опускаємо фрукти в окріп, додаємо спеції. Знову доводимо до кипіння і на малому вогні тушкуємо близько півгодини. За 5 хвилин до закінчення процесу додаємо зелений чай і варимо все разом. Потім вимикаємо вогонь і даємо чаю настоятися хвилин 15. Після цього чай проціджуємо і розливаємо по чашках. Цукор або мед додаємо за смаком.

    Яблучно-апельсиновий чай


    Інгредієнти:

  • сушені яблука - 100 г;

  • Яблучний чай з апельсином

  • сік лимона - 15 мл;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • апельсинова цедра - 1 шт.;

  • чорний чай.


  • Приготування
    Сушені яблука миємо і складаємо в каструлю, додаємо подрібнену цедру 1 апельсина, заливаємо приблизно 200 мл холодної води, доводимо до кипіння і на невеликому вогні проварюємо близько 20 хвилин. Отриманий відвар проціджуємо, додаємо мед, сік лимона і перемішуємо. За смаком розбавляємо напій гарячим чорним чаєм.