У продажу представлений величезний вибір різних чаїв. Можна вибрати на будь-який смак, а також можна самостійно зробити смачний і корисний напій. Зараз ми вам розповімо, як приготувати яблучний чай з апельсином.
Як приготувати яблучний чай з апельсином?
Інгредієнти: яблучний сік (свіжовичавлений) - 100 мл; апельсин - 2 скибочки; мед - 2 ч. ложки; кориця - 1 паличка; мелений мускатний горіх - 1 щіпка; свіжозаварений чорний чай - 200 мл Приготування В свіжовичавлений яблучний сік , додаємо 2 скибочки апельсинів і ставимо суміш на невеликий вогонь і прогріваємо близько 15 хвилин, потім вливаємо 200 мл свіжо-завареного чорного чаю, мед, мелений мускатний горіх, паличку кориці і даємо настоятися під кришкою хвилин 15. Далі розливаємо неймовірно ароматний чай по чашках і насолоджуємося його смаком!
Рецепт яблучного чаю з апельсином і м'ятою
Інгредієнти: апельсин - 2 зубчики; яблука - 2 зубчики; мед - 2 ч. ложки; бутони гвоздики - 2 шт.; мелена кориця - щіпка; м'ята для заварки - 2 ч. ложки. Приготування Апельсин і яблуко ріжемо кубиками. У 2 чашки розкладаємо корицю, гвоздику, мед, яблука, апельсини, м'яту і заливаємо все це окропом. Даємо настоятися. Смачний і корисний чай готовий!
Рецепт яблучного чаю з корицею і апельсином
Інгредієнти:
свіжі яблука - 5 шт.; апельсин - 1 шт.; зелений чай - 1 ч. ложка; гвоздика - 2 шт.; духмяний перець - 4 шт.; кориця - 1 паличка; вода - 15 л. Приготування Воду виливаємо в каструльку і доводимо до кипіння. Яблука ріжемо навпіл, видаляємо плодоніжки і очистити від насіння і ріжемо півкільцями. Апельсин також ріжемо півкільцями. Опускаємо фрукти в окріп, додаємо спеції. Знову доводимо до кипіння і на малому вогні тушкуємо близько півгодини. За 5 хвилин до закінчення процесу додаємо зелений чай і варимо все разом. Потім вимикаємо вогонь і даємо чаю настоятися хвилин 15. Після цього чай проціджуємо і розливаємо по чашках. Цукор або мед додаємо за смаком.
Яблучно-апельсиновий чай
Інгредієнти: сушені яблука - 100 г; сік лимона - 15 мл; мед - 2 ст. ложки; апельсинова цедра - 1 шт.; чорний чай. Приготування Сушені яблука миємо і складаємо в каструлю, додаємо подрібнену цедру 1 апельсина, заливаємо приблизно 200 мл холодної води, доводимо до кипіння і на невеликому вогні проварюємо близько 20 хвилин. Отриманий відвар проціджуємо, додаємо мед, сік лимона і перемішуємо. За смаком розбавляємо напій гарячим чорним чаєм.