Чай з медом - прекрасний тонізуючий і наповнює організм енергією напій. Він добре зігріє вас зиязиками вечорами і зарядить бадьорістю і гарним настроєм на весь наступний день. Пропонуємо вам кілька рецептів приготування корисного чаю з медом.
Чай з медом та імбиром
Інгредієнти: вода - 400 мл; свіжий імбир - 10 г; лимон - 1 шт.; мед - 3 ст. ложки. Приготування Свіжий імбир очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній терочке. Потім заливаємо імбирну суміш окропом, додаємо свіжовичавлений лимонний сік і перемішуємо. Накриваємо посуд кришкою, закутуємо рушником і даємо настоятися напою хвилин 20-25. Після цього додаємо в чай трохи меду, прикрашаємо лимонними часточками, розливаємо по келихах і подаємо до столу.
Чай з медом і лимоном
Інгредієнти: кип'ячена вода - 400 мл; чай чорний - 10 г; мед - 1 ст. ложка; лимон - 1 скибочка. Приготування Першим ділом, нам з вами необхідно промити чай. Для цього кладемо його в заварювальний чайник, заливаємо гарячою водою і відразу ж зливаємо. Далі додаємо скибочку лимона, заливаємо окропом, накриваємо кришкою, закутуємо і наполягаємо приблизно 5 хвилин. Готовий чай розливаємо по чашках, кладемо за смаком мед і насолоджуємося прекрасним смаком підбадьорливого і корисного напою.
Зелений чай з медом
Інгредієнти: вода - 500 мл; зелений чай - 10 г; молоко - 200 мл; мед - 2 ч. ложки. Приготування Заварюємо спочатку зелений чай. Потім охолоджуємо до кімнатної температури і розбавляємо прохолодним молоком. Далі кладемо в напій кілька ложок меду і ретельно перемішуємо. Такий напій чудово тонізує організм, а влітку добре бадьорить і «дає сили для подальшої продуктивної роботи.
Чай з медом і молоком
Інгредієнти: молоко - 05 склянки; чай заварений - 05 ст.; мед - 1 ч. ложка; ванілін - за смаком. Приготування Наливаємо в чашку гаряче молоко, розбавляємо його міцним чаєм , кладемо за смаком мед і розмішуємо.
Чай з ромашкою і медом
Інгредієнти: перцева м'ята - 2 ст. ложки; кмин - 1 ст. ложка; аптечна ромашка - 1 ст. ложка; мед - 50 г; вода - 1 л. Приготування М'яту, ромашку аптечну і кмин змішуємо і висипаємо в невелику каструльку. Потім заливаємо окропом і ставимо на 2 хвилинки на середній вогонь. Після цього знімаємо посуд з плити, закриваємо кришкою і наполягаємо чай приблизно 15 хвилин. Далі напій проціджують, розливаємо по чашках, кладемо мед і подаємо чай з м'ятою гостям.